sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Aktivointilelut, jotka toimivat meillä

Ihan muutaman aktivointilelun olen ehtinyt ostaa niin ensimmäiselle koiralleni Ramille kuin näille nykyisillekin pojille. Totesin tänään, että jyvät ovat erottuneet akanoista vuosien aikana. Olen heittänyt pois useita kumisia leluja, joista on lähtenyt osia, ne ovat kuivuneet ja halkeilleet tai olleet ... no liian helppoja. Ei ole ideaa laittaa ruokaa leluun, josta ne putoavat kasaksi lattialle, kun koira sitä kerran pukkasee kuonollaan tai huitaisee tassullaan.

Kongeja on ollut paria eri kokoa ja ne ovat aika jees. Jostain syystä kumimateriaali on kuivunut ajan saatossa ja hoplaa, menivät mappi ö:hön. Sitten oli jotain kumisia renkaita, joihin sai painettua nappuloita, keksejä tai muita kovia herkkuja. Aktivointi oli taattua, kun ne syötävät eivät tulleet ulos mitenkään. Lopulta minä kaivoin niitä lusikalla leluista ja annoin koiralle. Ja ketä siinä aktivoitiin?

Vihreä,  kovasta muovista tehty "ruohikko" on ollut toimiva, mutta vähäisellä käytöllä. Se vie niin paljon tilaa, että on jäänyt laatikkoon kaapin ylähyllylle. Lopulta voiton on vienyt Starmarkin aktivointilelut. Meillä on Treat Ball ja Fire Plug. Mallit ovat olleet Starmarkilla jo useamman vuoden - ihan syystäkin. Toimivat, kestävät ja nameja saa useammalla tavalla leluihin. Sisään voi laittaa nameja tai ulompiin uriin esim. jauhelihaa tai niin kuin meillä usein - maapähkinävoita. Systeemit voi laittaa pakkaseen ja iloa riittää pidemmäksi ajaksi.

Miksikö näitä ylistän? Koska olisi säästynyt pitkä sentti, jos olisin heti aikoinaan osannut ostaa nämä! Nuo maksoivat alle 20 € kappaleelta ja ovat olleet käytössä muistaakseni kolme-neljä vuotta. Ihan ok, sanoisin.

Muutama koirankarva ja maapähkinävoita - toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti