tiistai 24. elokuuta 2010

Pentutapaamisia

Tito on päässyt leikkimään nyt neljä kertaa pentutapaamisissa. Pentuja on ollut mukana vaihtelevasti, mutta yhdestäkin pennusta on leikkikaveriksi.
7.8.2010 Tito, Malla, Rölli, Sisu ja Siilike
10.8.2010 Tito, Sanni, Peppi, Sisu
14.8.2010 Tito, Peppi ja Siilike
22.8.2010 Tito ja Peppi

Paikkana on ollut joka kerta Kivikon nurmialueet. Bussilla pääsee kävelymatkan päähän ja paikka on mitä parhain. Aukeaa nurmikkoa ja lammikko, jossa pennut ovat vilvoitelleet. Tito on innostunut uimaan ja märkä rantalevä tuntuu maistuvan.

Tito on tullut kaikkien kanssa hienosti toimeen. Välillä kuuluu pientä rähinää painin seasta, mutta kuka nyt painisikaan suu supussa. Tito "vaanii" välillä muita pentuja ja tekee lopulta korkean loikan toisia päin tai juoksee ohi yrittäen saada, jonkun ajamaan takaa. Tällä hetkellä Tito on kuitenkin nopein pentu pitkillä koivillaan ja muut jäävät jälkeen.

1 kommentti:

  1. Hei! Blogisi on mitä mainioin ja muistan lukeneeni nämä tekstit muutama vuosi takaperin. Kaivoin blogisi esiin kun oma koiranpentu on vihdoin tuloillaan (Novascotiannoutaja) :)

    Muistan lukeneeni luvan antamisesta koiralle moikata leikkikavereita, ja haluaisinkin kysyä muutamaa asiaa jos ehdit vastata. Eli, haluan opettaa koiralleni, että se saa moikata ihmisiä ja koiria luvan jälkeen. Kysymys 1: kelpaako sama vihjesana molempiin tilanteisiin mielestäsi? 2: Alanko systemaattisesti heti kouluttamaan tähän? pentu saapuu maanantaina ja se on 8vk. Lähinnä mietin sitä, että tulen tutustuttamaan sen moneen pentukaveriin jo heti alussa, että pitäisikö tämä luvan kouluttaminen jotenkin huomioida heti, vai opettaa esim. katsekontakti ensin/samalla. Toimiiko tässä sama taktiikka kuin ruokaluvan antamisessa? Sen olen kouluttanut niin, että ensin pitänyt kiinni pennusta enkä päästänyt kupille ja päästin syömään kun lopetti kiemurtelun ja rauhouttui edes sekunniksi, pikku hiljaa pidensin aikaa ja katsekontakti tuli mukaan myös, vihjesana ole hyvä alusta asti.

    Kiitos paljon! Sun blogi on ihan huippu :) koirankoulutusjuttuja nimittäin piisaa jo liiankin kanssa, mutta tämä on sellainen mihin itse uskon. Lisäksi kirjoitat hyvin ja asiaa.

    VastaaPoista