torstai 29. marraskuuta 2012

Haaste otettu vastaan

Ronja haastoi minut kysymyksillä ja minähän vastailen mielelläni.

1. Valitse jokin koirarotu joka on täysin erilainen kuin omasi ja kerro mitä hyvää/toivottavaa/kiehtovaa ko. rodussa, sen käyttötarkoituksessa tai juurissa on.
Luolakoirista en tiedä mitään ja niihin voisi olla hyvin mielenkiintoista tutusta. Mäyräkoiran tai terrierin sinnikkyys voisi olla hyvin palkitsevaa oikeaan kohteeseen suunnattuna. Mäyräkoirat eivät viehätä minua ulkoisesti lainkaan, mutta pakkohan niissä on jotain hyvää olla, koska ovat rotuna järjettömän suosittuja. Terriereiden palkitseminen voisi näin pikaisesti ajateltuna olla huomattavasti helpompaa. Pidän myös joidenkin terriereiden kyvystä hyppiä ja pomppia aivan päättömiä hyppyjä.

2. Jos oma koirasi osaisi yhtäkkiä puhua, mitkä olisivat luultavasti sen ensimmäiset, vahingossa suusta tipahtavat sanat?

Titon suusta voisi päästä ensimmäinen esimerkiksi seuraavat lausahdukset: "Wau, näitkö ton? Mennään kattomaan, mikä se on. Anna edes mun mennä. Annan nyt jo. Mä haluun mennä. Mä haluun!"

3. Onko sinulla sisaruksia? Mitä ja millaisia eläimiä he olisivat?

Isosisko ja pikkuveli löytyvät eli olen nopeasti pääteltynä keskimmäinen. Isosisko voisi olla kaunis riikinkukko ja pikkuveli taas mangusti. Isosisko siis kaunis kuin sateenkaari ja pikkuveli yhteisöllinen askartelija.

4. Jos saisit valita minkä tahansa työn, vaikka sinulle henkilökohtaisesti perustetun ennennäkemättömän toimen, jossa olisi tavallisen hyvä päivätyön palkka, mikä tämä työ olisi ja millaisessa vuorokausirytmissä tekisit tätä työtä? Työ ei kuitenkaan saa olla esim. oma päivärytmi vapaapäivinä tai oman koiran henk. koht. hoitaja tms.

Voisin olla eräopas Alpeilla. Toimisin oppaana eri mittaisilla retkillä eli välillä olisin tien päällä pidempiäkin aikoja. Työnkuvaani kuuluisi opastuksien lisäksi eri reittien suunnittelu ja paikalliseen kasvillisuuteen ja historiaan perehtyminen. Opastuksien väliin jäävällä vapaa-ajalla kuluttaisin lumilautaani.

5.Mikäli saisit valita itsellesi jotain ominaisuuksia eri villieläimiltä, mitä nämä olisivat? Esim. lepakon ns. kaikuluotaus.

Haluaisin olla todella ketterä ja hyvä kiipeilemään. Tämä viittaa siis apinoihin. Voisin kuitenkin lisätä ominaisuuksiin kyvyn juosta niin kovaa, että muut elävät olennot kalpenisivat rinnallani.

6. Onko olemassa koira jonka haluaisit, mitä et voi saada esim. hinnan, ympäristötekijöiden, tarjoamasi olojen tai kennelin suosion takia mitä et voi saada mutta jota ulkoilutat ja treenaat päiväunissasi? Esim. husky, vaikka asut Helsingin keskustassa olosuhteiden pakosta tai Tendingin huippukoirat, vaikka vihaat tokoa.

Tähän täytyy sanoa, että Tendingin koirat ovat hyviä, mutta suurempi syy menestykseen on mielestäni koirien meneminen taitaville ja tavoitteellisille ihmisille. Kyseisen kennelin kasvattajat järjestävät myös korkeatasoisia valmennuksia kasvateilleen, mikä vie koirakoita eteen päin. Kivi on lähtenyt pyörimään jo useita vuosia sitten eikä siihen kerry sammalta enää kovin helposti. Ajoittain tunnutaan ajattelevan, että kyseisestä kennelistä tulevat ovat aivan eri planeetalta kuin muut saman rotuiset. Koiria ne ovat niin kuin muutkin.

Mutta itse kysymykseen; Rekikoirat ovat lähellä sydäntäni, mutta en ottaisi mitään arktista koiraa ellen voisi tarjota sille mahdollisuutta vetotöihin. Tämä ei tarkoita paria kilometriä kerran viikossa talvisin. Perinteiset rekikoirarodut on jalostettu pitkien matkojen kulkemiseen ja minä haluisin sen koiralleni/koirilleni mahdollistaa.

7. Onko olemassa ehdoton ei?

"Ehdottomasti ei" olisi minun näköiseni vastaus. Täytynee kuitenkin alistua ja sanoa, että ehdottomasti on.

8. Onko koirasi ns. pallohullu?

Koirani on hullu ja rakastaa palloja. Se ei kuitenkaan vie palloja kaikille ihmisille toivoen, että joku heltyisi heittämään. Tiedän näitä koiria ja ne ovat rasittavia.

9. Kuuluuko asuntosi sisustukseen ruukkukasveja?

Kuului, mutta sitten tuli Tito the Puutarhuri.

10. Mitä eläinlajia harrastaisit, mikäli se ei olisi koira? (syystä tai toisesta, mieluiten perustelujen kanssa!)

Ehdottomasti hevosia. Jonkun verran olen ratsastanut, mutta en koskaan säännöllisesti. Kaikki kokemukset ovat olleet myönteisiä ja hevoset kiehtovia. Pidän tunteesta, kun voin laukata maastossa kovaa ja tuntea olevani yhtä hevosen kanssa. Olohan on kuin elokuvissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti