torstai 8. marraskuuta 2012

I feel like Dancin'

Sairaslomani loppuu näillä näkymin tämän viikon jälkeen. Selkä on parempi kuin aikoihin ja nyt vasta tajuan, kuinka kipeä se on ollut. Uskomaton tunne, kun ei tunne!

Tunnaria on treenattu edelleen säännöllisesti ja uskaltaisin sanoa, että Titolla on jo jonkinlainen haisu, mitä olisi tarkoitus tehdä. Liike on kaukana valmiista, mutta minua kiinnostaa tässä nyt vain haistelu ja sen siirtäminen onnistuneesti ulkoa sisälle. Miten minusta tuntuu, että yleensä siirretään asiat sisältä ulos...

Nyt on jo niin pimeää, että näkyvyyttä on parannettu entisestään. Ostin Titolle Hurtan Polar -liivin ja Rukan heijastintaluttimen. Liivi on kokoa L, jos joku miettii omalle koiralleen sellaisen hankkimista. Koko voisi olla napakampi, mutta M olisi ollut jo slimfit. Valitsin keltaisen, koska käytän liiviä myös päivisin, jotta havaitsen Titon helposti metsässä tai pellolla. Keltainen menee tietysti rapaseksi heti, mutta näkyy väreistä parhaiten. Ehkä viitsin sen välillä huuhdella ja niin hidastaa sen likaantumista.

Rukan talutin on toiselta puolelta musta ja toiselta neonkeltainen tai -vihreä. Väri on tämän taluttimen kohdalla katsojan silmissä. Heijastintikkausta on kummallakin puolella koko matkalta eli pitäisi näkyä. Talutin on pitkä, mutta hyvillä säätömahdollisuuksilla. Jopa minä voin sitä siis käyttää, vaikka en pitkistä taluttimista yleensä välitä. Koska se on vielä tarpeeksi kapea minun makuuni, paketti ei tunnu liian raskaalta käytössä.4 kommenttia:

 1. Liivi on hieno, mutta pelastuskoirahommissa on todettu punainen aurinkoisella kelillä näkyvämmäksi. Keltainen taas toimii heti jos kunnolla pilvinen ja jo hämärä. Minäkin ostin jo liivien lisäksi valopannat, alkaa ne koirat näkymään. Meidän lenkkimaastoissa näkyminen muille on toissijaista, mutta kiva on itsekin nähdä missä koirat menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoisella kelillä punainen ja varmaan oranssikin ovat tosiaan näkyvämpiä. Nyt on vain ollut niin harmaata, että keltainen on vienyt pisimmän korren. Eilen iltahämärissä Titolla oli vain liivi eikä lamppua. Metsässä en olisi havainnut Titoa lainkaan, jos sillä ei olisi ollut keltaista liiviä. Seuraavaksi sitten punakeltainen...

   Poista
  2. Mulla oli joskus sellainen minkä pystyi kääntämään, toinen puoli keltainen, toinen punainen. Keltainen on hyvä yleisväri. Tuo keltaisen ja punaisen ero tuli todettua hyvin alkusyksystä kun merkkasimme hakualueita. Keltaisista saattoi auringossa kävellä ohi, punaiset pisti silmään kaukaa. Iltahämärässä keltainen taas erottui paremmin ja pimeässä lampulla näkyi molemmat heijastimien ansiosta.

   Poista
  3. Tuo käännettävä malli olisikin hyvä! Ehkä sellaisen voisi tehdä joskus eli antaa äidille kaavat ja kankaat.

   Poista