keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Minä tiedän, tiedätkö sinä?

Sain haasteen jo melkein kuukausi sitten ja muistin juuri, että enpä ole ottanut sitä vastaan asiaan kuuluvalla tavalla. Kiitos ja anteeksi.


Ajattelin kertoa 11 ajankohtaista asiaa minusta ja elämästäni.

1. Olen pari viikkoa elänyt ilman proteiinipatukoita. Kuulostaa ehkä hölmöltä, mutta ne ovat elättäneet minua noin 5 vuotta. Kaikki lähti purjehtimisesta, kun totesin, että patukat mahtuvat hyvin pelastusliivien taskuun. Muilla oli sokerikuorrutteisia myslipatukoita, mutta minä en niistä niin välittänyt. Jossain vaiheessa huomasin syöväni niitä muulloinkin kuin merellä ja siitä se sitten lähtikin. Pari viikkoa ilman ja voi tätä tuskaa. Tässä täytyy jo käyttää mielikuvitusta, kun huikoo. Ratkaisu ei olekaan enää taskussa. Pääsyin kokeiluun ihan yht'äkkiä enkä vielä tiedä, mihin tällä pyrin.

2. Toinen kokeiluni on tiskaaminen joka päivä. Helsingin energia -lehdessä luki, että uuden tavan omaksuminen kestää keskimäärin 48 vuorokautta. Pari viikkoa takana ja olen yllättävän hyvin pysynyt tavoitteessani. Sanoisin, että parina iltana on lautanen tai kaksi jäänyt tiskaamatta, mutta ne ovat päätyneet tiskikaappiin viimeistään seuraavana päivänä. Vihaan tiskaamista.

3. Rakastan tummaa suklaata. Mitä tummempaa, sitä parempaa. Tosin 99% suklaa on kammottavaa. 86% on herkullista. Tämän syksyn uusi tuttavuuteni on Plamil Cayenne -suklaa. Oli ihanaa löytää suklaa, jossa se pippuri oikeasti maistuu. En oikein ymmärrä sellaisen suklaan päälle, jossa jokin väitetty maku maistuu vain aavistuksen.

4. En juo alkoholia, en tupakoi ja elämä on parasta huumetta. Miten kaunis ajatus ja parasta on, että se toimii!

5. Ovessani lukee Vuorinen, esittelen itseni tarpeen tulleen Petraksi, varaan pyykkivuoroni nimellä Lehto ja henkilöllisyystodistuksessani lukee neljäs nimi. Onnea hänelle, joka luulee tuntevansa minut.

6. Pidän eksymisestä, joskus jopa silloin, kun on kiire. Ajatus itsessään kiehtoo siinä määrin, että toisinaan yritän tarkoituksella eksyä.

7. Jos joku korjaa kieltäni, närkästyn sekunniksi, jonka jälkeen tulen hurjan iloiseksi siitä, että opin juuri uutta. Mielestäni on järkyttävää, miten huonosti iso osa ihmisistä ilmaisee itseään. Käytetään tylsiä sanoja eikä hyödynnetä mielikuvitusta. Aivan kuin ei olisi merkitystä, mitä sanotaan. Tärkeintä on, että sanotaan vain jotakin. Miten köyhää, miten surullista.

8. Teen ruokaa hyvin harvoin ja se on kaikkien kannalta hyvä asia. Olen tehnyt puuroa mikrossa ilman vettä ja mikropoppareita kattilassa ilman öljyä. Puurolautanen ja popparikattila päätyivät roskikseen.

9. Mielestäni on mielenkiintoista, että popcornit ja sipsit saavat ihmiset tunkemaan ruokaa suuhunsa kaksin käsin. Lisää tungetaan, vaikka suu on vielä täynnä.

10. Viihdyn hyvin itsekseni, mutta ihmiset kiehtovat siinä määrin, että en ole vielä erakoitunut.

11. Mielikuvitus on ehtymätön luonnonvara - Use it!

Haastajan esittämiin kysymyksiin vastaan myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. 3. http://www.greenandblacks.com/uk/what-we-make/bars/maya-gold.html ei oo ihan niin tummaa, mutta aivan sairaan hyvä kombo appelsiinia ja suklaata! toinen mun lemppari on lidlin tummasuklaa, jossa on karamellipaloja juuri sopivasti makeuttamaan 70% suklaan karvautta

  4. elämä todellakin on parasta huumetta, mutta lailliset päihteet antavat siihen pienen lisän ;) jos ei muuta, niin ainakin kunnon krapulan

  6. eksyminen rikastuttaa ja (7.) latteet sanomiset on parempi pitää itsellään kuin tylsistyttää niillä kanssa ihmisiään

  9. poppareissa tosiaan on sitä jotain, mikä saa unohtamaan ruokatavat!


  lisää ajankohtaisia asioita elämästäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ehkä uskaltautua syömään noita appelsiinisuklaita. En ole koskaan osannut niitä arvostaa. Tulee Jaffat mieleen. Yfff.

   Poista
 2. Tämmöinen teillekki http://pytui.blogspot.fi/2012/09/liebster-blog.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Teidän blogia seuraisin varmasti muutenkin, jos en koiraa omistaisi. Niin ihania kuvia.

   Poista