sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Valoa pimeyteen

Kun kello 20 on jo niin hämärää, että huomaan miettiväni näkyvyyttäni ulkona, on aika katsastaa heijastimet ja valot ulkoilua varten. Meillä näkyvyysvarustelu suoritetaan seuraavilla varusteilla:

Titolla on päällä oranssi tai keltainen heijastinliivi. Liivi on usein päällä myös ihan vain metsälenkeillä, koska koira on paljon helpompi huomata, kun se on varustettu neonväreillä.

Talutin on vähintään toiselta puolelta heijastimilla varustettu. Yksi talutin on molemmin puolin pelkkää heijastinta ja varsin kätevä.

Joihinkin taluttimiin lisään näkyvyyttä apteekista ostettavalla heijastinteipillä. Teippiä on myös takeissani ja repuissani. Teippi pysyy hyvin ja on helppo sekä edullinen tapa lisätä näkyvyyttä niihin "lempparitaluttimiinkin".

Minulla on käsivarsieni ympärillä tarraheijastimet ja toisinaan vedän päälle myös ihan heijastinliivin. Tokihan siinä tulee raksamiesolo, mutta mieluummin tunnen oloni hassuksi kuin aiheutan vaaratilanteita.

Titolla on valopanta, mutta siihen tarttuu aina kaulakarvoja, joten pannan käyttö on jäänyt vähälle.

Valoja lisäilen Titon kaulapantaan, taluttimeen, reppuun ja treeniliiviin. Suosittelen led-valoja, jotka maksavat euron kappaleelta ja toimitetaan kirjeenä kotiin. Minulla taitaa olla näitä valoja reilut 15 kappaletta. Mikäli joku innostuu tilaamaan, suosittelen irrottamaan pienen rinkulan lampun ja ison rinkulan välistä. Muuten valo irtoaa ja hukkuu. Iso rinkula kannattaa siis kiinnittää suoraan lamppuun. Valo on kevyt ja loistaa hyvin!

Kaikki eivät ole aina samaan aikaan käytössä. Jotain on kuitenkin aina oltava, kun illalla lähdetään ulos.

4 kommenttia:

 1. Tuo heijastinteippi voisikin olla kätevä meille, kiitos vinkistä! Olen monesti miettinyt, miten saisi lisättyä heijastinpintaa ostamatta miljoonaa killuvaa ja takertuvaa heijastinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan kätevä eikä ainakaan meillä ole jättänyt rumia tahmaliimoja mihinkään.

   Poista
 2. minkälainen heijastintalutin sulla on käytössä?

  http://www.petnetstore.fi/tuotteet/pannat-valjaat-ja-taluttimet-taluttimet/Flamingo-Heijastintalutin-musta

  http://www.hurttacollection.com/outdoors/tuotteet/heijastintaluttimet/heijastintalutin/

  haluaisin nimittäin hankkia yhdelle 12-kiloselle kiitäjälle lisää näkyvyyttä pimeydessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Titolla on sellainen aivan liian raskas heijastintalutin. Sopisi paremmin 40-kiloiselle... Käytän sitä kuitenkin heijastimien vuoksi.

   Ostin joskus Hööks-verkkokaupasta, mutta en ole enää nähnyt sitä valikoimassa.
   Suosittelen sellaista, jossa heijastin menee vähintään toisella puolella koko matkalta. Molempi puoli parempi.

   Poista