perjantai 13. heinäkuuta 2012

Tito's Favorites

Titon ollessa pieni pentunen, kirjoittelin asioista, joista Tito silloin kovasti piti. Ajattelin tässä sairastellessani katsastaa, mikä tilanne on nyt.

Titon lempitemppu on kaiketi luvan saaminen ihmisten tervehtimiseen. Minun mielestäni kaikki koiralle opetettava on temppuilua. Osa tempuista on viihdyttäviä, osa käytännöllisiä ja osa välttämättömiä. Tito yleensä tajuaa, kun lähestyy mahdollisuus ihmisten tervehtimiseen. Se hakeutuu tutisten viereeni, ottaa kontaktia ja heiluttaa häntää niin, että koko takapuoli hytkyy. Koska ne karvapöksyt eivät pysy paikoillaan, istuminen on joskus hurjan vaikeata. Hyvin se sekoamiseltaan kuitenkin malttaa odottaa. Titon ottaessa kontaktia se on jähmettynyt tuijottamaan minua saadakseen luvan. "Päästä, päästä, PÄÄSTÄ!" Kun lupa sitten heltiää, se on menoa... Lapsien kanssa käsken Titon yleensä maihin, jottei lasten tarvitse saada koko koiraa naamaansa.

Tito tykkää juosta veteen makaamaan. Se kyllä tietää, jos lähellä on vettä. Luvan saatuaan se juoksee veteen, joka voi olla pieni lammikkokin, ja menee makaamaan. Se vaihtelee vedessä kylkeä, nousee seisomaan ja painuu takaisin makaamaan.

Tito saa hassuja potkuhepuleita usein. Eteinen on yleisin paikka, koska siellä on monta seinää lähekkäin ja pari ovea, joita voi paukuttaa. Tito siis heittäytyy maahan kyljelleen tai selälleen ja potkii jaloillaan niin, että pauke vain käy. Iltaisin tämä täytyy keskeyttää, koska meteli on älytön.

Oli peti tai peitto tarjolla, Tito nukkuu sängyn alla, tuolin takana tai jossain, missä on mahdollisimman ahdasta ja hämärää. Sängyn alla Tito ei mahdu edes kunnolla ryömimään. Se hivuttautuu sinne kuitenkin joka yö ja aamulla koiraa ei näy ennen kuin kutsu käy.
Onko pakko tulla sängyn alta pois..?
Jos ulkona on satanut tai lenkki on sisältänyt uimista, tiedossa on kuivaaminen pyyhkeellä. Tito saa "kuivataan"-kehotuksen jälkeen painaa päänsä tarjottuun pyyhkeeseen ja sen jälkeen hierotaan pää läpi.

Isojen - siis ISOJEN - keppien raahaaminen ja niille äriseminen, jos eivät suostu liikkumaan haluttuun suuntaan. Joskus kepit muistuttavat ehkä enemmän puunrunkoja. Tärkeintä tuntuu olevan, että niitä saa edes vähän liikutettua.

Terassikausi eli Titolle tämä tarkoittaa aikaa, jolloin parvekkeen ovea pidetään auki. Se nukkuu siellä tunteja päivisin ja välillä makoillen seuraa takapihan elämää. Tito syö myös luunsa parvekkeella, jotta sisälle kantautuva sotku pysyisi hallinnassa.

Tässäpä muutamia Titon puuhia, joiden parissa Tito voisi helposti viettää päivänsä.


Titon lisäys: Kissat, jänikset ja jalkapallot...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti