sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

My Favorite: Top Canis Massive -panta

Tito sai pari päivää sitten uuden pannan. Olin pyöritellyt pantaa jo useamman kuukauden töissä, mutta aina se jäi ostamatta. Titolle ei ole aikaisemmin ollut nahkapantoja, koska se on aina niin likanen, märkä ja rapanen, että on ihan turha laittaa nahkaa kaulaan. Meillä on suosittu nylonia, jonka voi heittää tarpeen tullen pesukoneeseen.

Viime perjantaina hypistelin pantaa taas, sovitin työkaverin koiralle, joka on Titon kokoinen, ja päätin ostaa sen. Työkaverit kehtasivat kuittailla, että eihän se panta edes näy, kun Titolla on omasta takaa tuota kaulusta.

Hei, tärkeintä on, että minä tiedän sen olevan Titon päällä!

Kotiutunut panta on Top Caniksen Massive -panta. Titolle ostin 50 cm pitkän. Panta on sisältä pehmeää nahkaa. Ulkopuolella on litteistä niiteistä hienot kuviot. Tito ei ole niin äijä, että se voisi pitää ulkonevia niittejä, joten nämä litteät sopivat hyvin. D-lenkki on iso eli sitä ei tarvitse etsiä kaiken karvan seasta. Näiden lisäksi panta on sopivan levyinen - ei niskatuki, muttei myöskään kaulankatkoja.

Titolla tuskin on mielipidettä pannasta, mutta veikkaan, että tämä panta on sille mieleisempi kuin kirkuvan pinkki panta, jonka ostin joulukuussa...
6 kommenttia:

 1. Päheen näkönen panta ja hauskat peukkulootat! Kauheeta ku saiski vaan peukkuja alaspäin, tsih. :) Vaikka eipä tein blogille niin tuu käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään tuosta!
   Jos jostain tulee kauheasti peukkuja alas, on ehkä aika tarkistaa teksti suurennuslasilla ja miettiä, mikä ihmisiä hiertää. ;)

   Poista
 2. komea on panta ja karvakuono kanssa!

  VastaaPoista
 3. Upea kaulapanta! Kuulimpa samanlaista kuittailua kun mietin millaisen pannan Vilpille haluan (se sai kauniin sinisen koukerokuvio pannan) ja miulla oli ihan samanlaiset perustelutkin! :D

  VastaaPoista
 4. Mä niiiin hankin omalleni tällaisen myöhäiseksi joululahjaksi. On kyllä niin pähee panta ettei oo tosikaan! Yksi hyvä tekosy hankkia se on, etten omista vielä kunnollista solkipantaa piskilleni..

  Pitikin mennä hankkimaan pitkäkarvainen koira, seuraava tulee olemaan lyhytkarvainen vain koska sillä hienot pannat myös näkyvät..! No joo, vitsit sikseen. Osaatko sanoa, mikä on Titon kaulanympärys kapeimmasta ja leveimmästä kohdasta? On nimittäin aina harkinnanvaraista tilata netistä kaulapanta, kun sitä ei pääse sovittamaan. Oman koirani kaulanymp. niskan korkeimmasta kohdatsa 40cm ja keskeltä vähän reilut, olisiko 45cm. Joten olisiko tuo 50cm sitten oikea koko meillekin. (jos viitsit, niin laita vastaus e-mailiini janita.riekki@gmail.com, en välttämättä muista käydä kyttäämässä vastausta ;) Kiitos!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,
   vastaan sähköpostiisi ja tähän, jos siitä on jollekin muulle apua. :)
   Titon kaula on jossain puolessa välissä noin 35 cm ja alempana ehkä 40 cm tai vähän vähemmän. Hurtan puolikiristävissä pannoissa koko 45 on Titon koko. Menee vielä päähän, muttei kireimmillään kuitenkaan kurista. Sinun koirallesi ottaisin kokoa isomman kuin Titolle. Tuo 50 cm on nimittäin pannan päästä päähän eli tiukkaa tekee, kun sitä alkaa Titon kaulaa paksummalle laittaa.

   Poista