torstai 14. huhtikuuta 2011

Kuulumisia

Tito 45-viikkoinen ja 20,3 kg näytti vaaka. Vähän aikaa sitten tuntui, että tuo meinaa kuihtua, mutta lisäsin lihojen määrää ja saipa Tito pitkästä aikaa taas lammasta.

Titolla on tassu tulehtunut. Oikea takatassu on anturoiden välissä punertava ja yksi antura märkii pieneltä alueelta. Ei riitä siis pyyhekuivaus. Joka lenkin jälkeen vuorossa on suihkutus ja välillä pesen tassut shampoolla. Sen jälkeen pyyhekuivaus, jolla saadaan enimmät vedet pois. Sitten hiustenkuivain eli fööni seinään ja tassut kunnolla kuiviksi. Sinkkivoidetta märkivään anturaan ja anturoiden väleihin Bacibactia. Muutaman päivän jälkeen näyttää hyvältä.

Öisin olen laittanut sukan Titolle jalkaan, vaikka se ei tassua tunnu nuolevan. Täytyy sanoa, että olin hämmästynyt, kun sukka oli ensimmäisen yön jälkeen edelleen tassussa. Odotin, että Tito olisi repinyt sukan irti tassusta ja silpunnut sen tunnistamattoman pieniksi riekaleiksi.

Viime aikoina Titon kanssa on ollut oikeastaan ihan mukavaa. Onnistumisia on tullut paljon - epäonnistumisia (lue: huonoja ajoituksia) toki myös. Monta päivää meni niin, että lähes kaikki tuntui sujuvan. Tänään Tito yritti vähän temppuilla, mutta jäähy puuhun sidottuna näytti toimivan. Iltasella otettiin kaukojen m-s-m-s -toistoja. Hienoinen tauko ollut noutokikkailuista, joten otettiin pari kertaa nostoja, pitoja ja loppuasentoa. Ensimmäinen loppuasentoon tuleminen oli Titolta vähän varovainen. Oli kuitenkin suora ja kapula pysyi hyvin suussa. Toinen oli jo parempi ja kolmannen jälkeen teki mieli tarjota Titolle kakku.

Opetin pari päivää sitten Titolle uuden tempun - tassun laittamisen kuonon päälle. Vilunkipelillä lähdettiin liikkeelle eli puhalsin hiljaa kohti Titon kuonoa. Heti, kun Tito reagoi siihen, naks. Tästä jatkettiin ja muutaman toiston jälkeen toinen tassu nousi ilmaan joka kerta, kun puhalsin. Vähitellen vaadin enemmän ja pian Tito tajusikin, että tassulla pitää koskea kuonoon. Seuraavalla kerralla vahvistin pari tassunnostoa, sen jälkeen kuonon koskemista tassulla ja sen jälkeen lopetin puhaltamisen. Odotin ja naks heti, kun tassu liikahti. Muutama toisto ja Smarty Pants hoksasi, että nyt tehdään tosiaan samaa kuin edellisellä kerralla, mutta ilman puhallusta. Pian tassu osuikin joka kerta kuonoon, kun edellinen nami oli syöty. Nyt olen vahvistanut kuonon koskemista paljon ja nostanut kriteeriä. Ehkäpä pian saadaan pidempi kosketus kuonoon. On tosin hauskan näköistä sekin, kun Tito huiskii kuonoaan tassulla ja meinaa samalla kaatua kumooon.

Eilen aloitin myös orava-tempun opettamisen. Toisella opetus kerralla alkoi vanha ystävämme tasapainokin löytyä.

Etutassuilla seistään melkein joka päivä pari kertaa. On seisty taloja, puita, lumipenkkoja, aitoja, tuoleja, liikennemerkkejä ja muita kohteita vasten. Täytynee ottaa kuva joku päivä. Pääsiäisenä yritän saada temppukuvia aikaiseksi. Itse on hieman hankala kuvata, mutta ehkä siskosta olisi kuvaajaksi.

Suunnitteilla on myös kuvata tämän vuoden aikana frisbee-video, vaikka tässä ollaankin vielä aivan alkutekijöissä. Tällä viikolla käyn noutamassa uudet oikeat koirille tarkoitetut frisbeet postista. Toukokuussa osallistun Titon kanssa Dog Frisbee -tapahtumaan.

Toko on menettänyt aika lailla hohtonsa. Kyllä liikkeitä opetellaan pienissä erissä oikeastaan joka päivä, mutta kiekkoilu on enempi meidän juttu. Ehkä tokoilu alkaa jossain vaiheessa taas viedä mennessään. Sitä odotellessa.

Laitetaanpa vielä muutama kuva.








1 kommentti: