perjantai 5. elokuuta 2016

Lisää rasvaa pojille

Joops joops, aika luikeroilta nuo koirat ovat viime aikoina tuntuneet. Karvapeite hämää aika tavalla silmää. Samaten esim. tuo kesäaktiviteetti eli uiminen. Totin uidessa se näyttää rahtilaivalta. Sellainen tasapaksu pötkö. Uiva matto. Tukkijätkä. Titon karva on erilainen, joten se näyttää vähän hoikemmalta oikeastaan aina.

Nyt punkkiaikaan käyn koiria aika tiuhaan läpi. Kuonosta häntään koko koira ihoa myöten rapsutellen ja vähän hieroen. Parit punkit pois, jos ollaan käyty saaressa, muuten ei ole oikeastaan viheliäisiä ällötyksiä tarttunut matkaan.

Kopeloimalla olen nyt huomannut, että pojille voisi lisätä vähän rasvaa ruokaan. Saisivat ehkä vähän enemmän tavaraa luiden ympärille ja sen lisäksi Titon turkki kaipaisi kiiltoa ja vahvuutta. Rasvalla nämä "ongelmat" on hoidettu aikaisemminkin.

Nyt nuo ovat syöneet jo piiiitkään Acanan kanapohjaista Wild Prairieta ja lisänä erinäisiä lihoja. Mitä nyt milloinkin on kaupasta mukaan tarttunut. Näissä eivät rasvat tunnut tämän hetken aktiivisuuteen riittävän, joten tilasin hyvän tarjouksen nähtyäni jo aikaisemmin tutuksi tullutta Ziwi Peakia. Kuivalihaa, joka normaalisti maksaa törkeän paljon, sai nyt -50 % ja -70 %. Meille, kyllä, kiitos. Ostin muutaman kilon yhteensä ja makuina kaikkia paitsi nautaa.


Ziwiä on siis ollut lenkeillä taskussa ja sitä olen heittänyt myös lattialle nappuloiden kanssa. Nuo syövät osan ruoasta lattialle viskottuna ja nykyään Ziwin uudempi rakenne mahdollistaa myös sen ripottelun lattialle. Aikaisemmin se oli murenevaa ja tahmeampaa. Nyt lastut ovat siistimpiä. Helpompia siis taskussa lenkilläkin.

Katsotaan, josko noista rasvaisista kuivalihoista olisi vähän apua.

Titon poskiturvotus tänään.
Totti kiipesi tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti