keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Malttia, malttia

Niin se vain on, että massaa tulee lisää pyrähdyksissä. Vinttikoiraa muistuttava otus on pian 15-kiloinen.
22 vkoa - 13,8 kg
23 vkoa - 13,7 kg
24 vkoa - 14,8 kg
Ruoan kanssa ollaan nyt harjoiteltu lupasanan tehostamista. Tarjolla olevaa ruokaa ei syödä kuin luvan kanssa. Vapautuksellakaan ei saa syödä - ainoastaan, jos kuuluu "Ole hyvä". Nyt onkin pari aamua mennyt siihen, että laitan lusikallisen ruokaa kuppiin, kuppi lattialle ja toistanut erilaisia sanoja. Voi kuulostaa esimerkiksi tältä:
"Kattila"
"Tuoli"
"Hienosti"
"Taivas"
"Ole hyvä"
Tito siis todella joutuu kuuntelemaan, mitä sanon. Nyt se tapittaa ja odottaa, että lupa tulee.
Samaa on tehty tippuvan ruoan kanssa. Lattialle tippuvaa ruokaa ei saa ottaa. Lattialla olevaa ruokaa ei muutenkaan saa ottaa. Olen siis teettänyt temppuja niin, että Tito joutuu kävelemään namien yli niitä syömättä. Tito yrittää vältellä houkutusta juoksemalla nopeasti namien yli. Kiusaus ilmeisesti niin suuri, että parempi päästä koko tilanteesta pois...

Erilaista itsehillintää kasvattavia harjoituksia tehdään muutenkin pitkin päivää. Peruuttamiseen olen lisännyt vihjeen ja Titolla on kovasti töitä odottamisessa. Se haluaisi koko ajan peruuttaa, mutta on vähitellen tajunnut, että ilman vihjettä ei kannata peruuttaa. Nyt se istua nököttää ja odottaa hännän vispatessa tuhatta ja sataa, että annan vihjeen.

2 kommenttia:

  1. Titoko on jo ½vuotta? Eikö sen pitäisi täyttää ½vuotta vasta joulukuussa??
    Terv. loistava matikkapää

    VastaaPoista
  2. Jos kuukausien mukaan laskee, niin Tito on 2.12.2010 ½-vuotias. Jos jotenkin viikkojen mukaan, niin voi ajatella, että tänään olisi ½ vuotta täynnä. Oikea tapa on kuitenkin niin, että tänään Tito on 5,5 kk vanha. ;)

    VastaaPoista