lauantai 27. joulukuuta 2014

Meidän joulu

Joulu meni saaressa - niin kuin meillä on aina ollut tapana. Aattoaamuna olimme vielä mantereen puolella ja pojat saivat muun muassa Kepolta lahjat. Pojat peukuttivat lahjoja joka tassulla - niin paljon ne tykkäsivät! Matkalaukusta löytyneistä paketeista paljastui valtavat ja muhkeat pehmopallot! Ja paketit olivat vielä sellaiset, että pojat saivat avata lahjat itse. Paperisilppua oli joka puolella, mutta mikäs siinä, kun hauskaa oli senkin edestä.Minulta Tito ei saanut mitään. Woops... Mutta kun sillä on jo kaikkea!
Totti sai oman BoT-loimen. Pojat ovat vuorotelleet takkeja ja nyt Totilla on ihan oma. Jouluna takit olivatkin käytössä, koska pojat olivat paljon ulkona. Siinä vaiheessa, kun ne hyörivät neljättä tuntia pihalla, olin tyytyväinen Totin lahjaan eli siihen, että molemmilla oli nyt hyvä takki.

Totti ei kehdannut alussa sotkea uutta takkia...
Aattona pojat lähinnä juoksivat pitkin saarta ja peuhasivat lumessa. Ne saivat olla ulkoilun jälkeen kylpyhuoneessa, jossa on lattialämmitys. Hyvin tuntui uni maittavan mukavassa lämmössä. Ruokana meni joulun ajan Ziwi Peakin Lammasta, koska sitä oli helppo ottaa mukaan ja ruoassa on ainakin energiat kohdillaan.
Parhaimmat
Joulupäivänä käytiin koko perheen voimin ulkoilemassa ja pojat pääsivät vetohommiin. Annoimme muun perheen kanssa äidille parisen vuotta sitten lahjaksi Kicksparkin eli sellainen löytyy aina saaresta valmiina. Taka-ajatuksia ollut lahjan antamisella, maybe? Koirat vetivät ees ja taas, kun muu perhe lompsi lumessa. Tämä oli hyvää harjoittelua, koska saimme paljon lähtöjä, pysähdyksiä ja ihmisten ohituksia. Totti pyöri aluissa vielä jonkun verran, mutta paransi suoritustaan koko ajan. Ja niin pitkään vetivät joka kerta, kunnes tuli lupa pysähtyä. Raviin eivät tiputtaneet edes isoissa ylämäissä, joissa autoin itse tietysti juoksemalla ja kelkkaa työntämällä.

Lumi paakkuuntui Titolla ärsyttävästi yllättävän nopeasti ja se haittasi aika paljon. Pysähdyksissä se heittäytyi aina heti repimään paakkuja pois ja minä autoin tietysti loput. Täytynee rasvailla tai keksiä jotain. Totilla ei ollut mitään ongelmia. Totti ei välitä. Totti tahtoo vetää.

Joulupäivänä pojat olivat pihalla taas monta tuntia ja niitä oli kiva seurata ikkunasta. Rymysivät lumessa, söivät keppejä ja leikkivät vajasta löydetyllä kesälelulla. Kun halusin ottaa ne sisälle, olivat molemmat ovella, kun kutsu kävi. Kissat olivat sisällä, joten ei tarvinnut pelätä kissajahtiakaan, kun pojat olivat ulkona.

Me!
Tapaninpäivänä pojat olivat ensin pari tuntia ulkona ja sen jälkeen käytiin tekemässä lisää vetoja ja vauhtia riitti. Isä ehti auratakin yhden pätkän ja jumatsuikka, siinä meni lujaa! Lähdöt olivat jo hurjan hyviä eli molemmat nojasivat valjaisiin liinat kireinä ja katsoivat eteen. Ei juniorikaan enää pyörinyt!

Puolisen tuntia ehdittiin vain vetoleikkejä ja sitten pitikin jo lähteä omaan kotiin. Poikien mielestä oli huippua, kun veneestä lapioitiin lunta ja sitä sai pyydystellä. Halvat huvit!

Lähtötilanne - check!
Tyytyväisiä vetäjiä
Kotona pojat saivat kuvut täyteen ja samoihin aikoihin meiltä nyysittiin koirahäkki pihalta. Tänään muutaman mutkan kautta sain yhteyden häkin vieneeseen mieheen ja häkki kotiutui nopeasti.

Kaiken kaikkiaan erittäin ihana joulu! Pojat ovat tänään saaneet ravilenkkiä ja vapaana juoksua sekä hyvää ruokaa. Huomenna mennään samalla ja illalla mahdollisesti vetoja. Jei, talvi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti