keskiviikko 22. helmikuuta 2012

My Favorite - Back on Track

Kerroin pari kuukautta sitten hankkineeni Titolle ja itselleni Botit. Nyt on pari kuukautta takana ja tuotteita on käytetty.

Jotain tapahtui ja Titolla on nyt sekä verkkoloimi että toppaloimi. Verkkoloimen heitän Titolle päälle kotona ravauslenkkien jälkeen, treenien jälkeen ja tavallista aktiivisemman päivän päätteeksi. Toppaloimelle on tullut käyttöä kovilla pakkasilla, treeneissä tauoilla ja autossa ollessa. Jos nyt suoraan sanon, Titolla on loimi päällä aikas usein.

Titon verkkoloimi on kokoa 59 cm ja toppaloimi 55 cm.

Tito tulee joka kerta omatoimisesti paikalle, kun se kuulee minun ottavan loimet esille. Eivät ne siis kovin epämiellyttäviä voi olla. Tässä huomioita, joita olen tehnyt:
- Tito menee nukkumaan yleensä heti, kun on saanut loimen päälleen.
- Tito nukkuu huomattavasti syvempää unta loimi päällään. Kun kyseessä on aktiivinen paimen, joka haluaisi olla kaikesta tapahtuvasta tietoinen, tämä on kullan arvoista. Tito vetää sikeitä, vaikka liikun paikasta toiseen ja aamulla se pitää erikseen kutsua sängyn alta pois.
- Tito venyttelee unien jälkeen piiitkään ja hartaasti.
- Kun heittää molemmat loimet päällekkäin, Tito pysyy hyvin lämpimänä, vaikka olisi kylmässä autossa paikallaan.
- Toppaloimi ei sovellu lämmittelyravaamiseen, koska etuosa osuu etujalkoihin - ainakin Titolla.

Minulla on itsellä pitkät pöksyt, boxerit, poolopaita, minipeitto ja pohjalliset. Näistä olen käyttänyt poolopaitaa ja pitkiä pöksyjä eniten. Vaikka tuotteet eivät olisi mitenkään erikoisia keramiikkavaloksineen, olisin ne ehkä hankkinut. Tuotteet ovat ihanan tuntuisia!

Olenko sitten huomannut tuotteissa mitään eroa tavallisiin kerrastopaitoihin ja -housuihin verrattuna? Olen. Nukkuminen nämä päällä on aivan omaa luokaansa. Herääminen on minulle jo muutenkin vaikeaa, mutta nämä päällä se on lähes mahdotonta. Herääminen tuntuu siltä kuin yrittäisi nousta maan alta. Nukkuminen on selvästi syvempää. Näen myös paljon enemmän unia, kun nukun Back on Trackit päällä. Tiedä häntä, ehkä nämä eivät ole ihan täysin huuhaata.

Jos joku miettii loimen ostamista koiralleen, suosittelen toppaloimea. Se pitää lämmön paremmin ja suojaa myös tuulelta. Verkkoloimi tulee kyseeseen, jos etsii kevyempää loimea tai loimea paksumman takin alle.
Mikäli joku on harkinnut tuotteen hankkimista itselleen, suosittelen ehdottomasti pooloa tai muuta paitaa.

6 kommenttia:

 1. Sirulla kans koiranpatja ja verkkoloimi. Olen huomannut, että Siru hakeutuu itse BOT patjalle rankemman lenkin tai treenin jälkeen. Se nukkuu siinä todella paljon sikeämmin ja rennommin. Harvemmin sitä näkee kerällä patjan päällä, vaikka yleensä se on Sirun perus nukkumisasento. BOT patjalla nukutaan kyljelteen ja aamulla raotetaan silmiä vain, että ne voi sulkea uudestaan :)

  VastaaPoista
 2. Hierojan huomioita: BOTIT TOIMII. Herra kelpie pysyy hienosti kuosissa kun verkkoloimi on tukemassa muuta huoltoa ja silloin kun Epulla oli vielä jäykkiä ja vaikeita lonkkapäiviä ei tarvinnu ku heittää verkko niskaan pariksi tunniksi ja johan kroppa toimi taas. Muakin joskus epäilytti, että noinkohan ne toimii, mutta kun niiden tehon on ihan itse päässyt sormineen tuntemaan koiran kropassa ni ei tarvi enää epäillä. :)

  Ja omakin ikiniskajumi alkoi helpottaa kun poolo pääsi käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo BOT tuotteet ovat kiinnostavia. Tinolla on myös tuo toppalomi, mutta tänä talvena se on ollut aika vähäisessä käytössä, kun ostin syksyllä Obtrack-loimen sille ja se vaan istuu niin paljon paremmin (eli sitä voi käyttää esim. lämppälenkeillä). Tuossa Obtrackissä ei tietenkään ole sitä jauhejuttua niin kuin BOT-tuotteissa, mutta käytännöllisyyden takia sitä on tullut käytettyä enemmän. Itse ehkä koen, että tuo BOTin toppatakki on liian lämmin treenitilanteessa odottelutakkina, kun meillä pystyy pitämään koirat hallissa odotusajan ja siellä lämpötila on +10 asteen tienoilla. Tässä verkkoloimi voisi olla hyvä vaihtoehto. Pitänee ehkä harkita sen ostamista.

   Potilaamme Iron on nyt kohta parin viikon ajan saanut BOT verkkoloimen päälle yöksi, mutten ole huomannut, että olisi auttanut. Sillä tietenkin nuo ongelmat ovat niin mystisiä, etten tiedä mikä auttasi :(

   Patjoja meillä on myös parit. Nämä ovat melko kovassa käytössä, mutten kuitenkaan sanoisi, että koirat menevät mieluummin nukkumaan näille patjoille kuin normi tyynyille. Nuo koirat tuntuvat itse asiassa nukkuvan yhtä usein BOT patjojen päällä kuin normi tyynyjen päällä.

   Äitini on vuorostaan kehunut BOTin hanskoja. Mulla on myös monta tallikaveria, jotka ovat olleet tyytyväisiä etenkin BOTin kerrastoon. Ehkä sitä raaskisi ensi talveksi ostaa kerrasto itselleenkin, niin pääsisi kokeilemaan näitä tuotteita muuten kuin koirilla :)

   Tulipa pitkä tarina, ja vielä tuli mieleen yksi kommentti. Noin vuosi sitten keskustelin BOT tuotteista yhden nimekkään fyssarin kanssa ja hän oli yhden kolleegan kanssa testaillut BOT tuotteita. Heidän mielestä tuotteet eivät kuitenkaan antaneet terveysvaikuitteita. Mutta, ehkä koettu vaikutus on myös kiinni käyttäjästä ja kuinka usein, milloin ja miten pitkään tuotteita käyttää. Ruotsissahan BOT tuotteet olivat jossain vaiheessa menossa dopingtuotteiden listalle. Nyt en muista miten tässä asiassa loppujen lopuksi kävi.

   Poista
  2. Itse taas olen useammalta fyssarilta kuullut sellaista kommenttia että toimivat. :) Mm. Leena Piira suosittelee BOT-tuotteita.

   Poista
  3. Tuo minun edellinen kommentti ei ollut tarkoitus laittaa Janni sinun kommenttisi jatkoksi, vaan omana yleiskommenttina Novan tekstille. Itse en siis missään nimessä "tuomitsisi" BOT tuotteiden mahdollista terveysvaikutusta sen perusteella, että pari fyssaria sanovat, etteivät niistä ole hyötyä. Se oma kokemus taitaa kyllä olla paras mittari ja moilla tuttavillani tuntuu olevan koiria tai hevosia, jotka ovat hyötyneet BOT tuotteista. Itse en vaan ole ainakaan vielä nähnyt auttavaa vaikutusta omissa koirissa, mutta ainoa, joka nyt on käyttänyt BOT takkia säännöllisesti on tuo selkävaivainen Iron ja sen tämän hetkiset ongelmat ovat niin mystisiä, etten tiedä auttaako niihin mikään :'(

   Ja ehdottomasti niin kuin Nova kommentoi tuossa alempaa - minäkin laittaisin vaikka paperipussin päähän, jos siitä olisi apua :)

   Poista
 3. Kiva kuulla muidenkin kokemuksia BOT-tuotteista ja muista loimista.

  Minä olen loimiin ja muihin tuotteisiin ollut tyytyväinen, koska olen huomannut monia "tuloksia". Jos saan Titon nukkumaan sikeämmin laittamalla sille paperipussin päähän, varmaan tekisin sen. Vaikka näillä tuotteilla ei olisikaan suuria lääketieteellisiä vaikutuksia, minulle riittävät omakohtaiset myönteiset kokemukset.

  VastaaPoista