lauantai 18. helmikuuta 2017

Melkein Strömsössä – mutta ei kuitenkaan

Se olisi talviloman aika. Eilen olin jo vapaalla, mutta käytin päivän omaan treenaamiseen, uuden projektin alulle laittamiseen ja illan täysin ja kokonaan sijaistoiminnoille. Yhtäccii koko keittiö kaipasi pesua, samaten lattia moppausta, vaatekaapit oli aivan pakko KonMarittaa ja kylppärin lattia kuurata. Ei siinä mitään, mutta tänään oli lähtö Kuopion suuntaan, joten vähän kehno ajoitus mainituille toiminnoille.

Lopulta kaikki pakkaaminen jäi aamulle. Siinä sitten tavaraa kasseihin ja nopeaa ajatustyötä, että mitähän sitä mahtaisi tarvita, kun ottaa kaksi koiraa viikoksi möksälle ja menee itse lumilautailemaan. Vaikuttaisi siltä, että ihan hyvin saatiin pakattua Kepon kanssa, mutta jotain oleellista unohdettiin kyllä. Nimittäin koirien valot. Täällähän on aivan säkkipimeää eikä meillä ole kuin omia taskulamppuja ja otsalamppuja mukana. Kepo nyt askarteli gorillateipistä ja otsalampuista poikien pantoihin valot. Aikamoiset viritykset, mutta paljon parempi kuin ei tietoakaan koirien liikkeistä.

Toinen aavistuksen huti mennyt asia oli mökin arvioiminen varaustilanteessa. Mökkihän on iso, hieno, parilla saunalla ja höyrysuihkukaapilla. Eivät kuitenkaan kiukaat lämmitä mieltä, kun samassa pihapiirissä on naapurin koira-aitaus. K O I R A -aitaus. Siis ovesta kymmenen metrin päässä on ulkokoira. K O I R A. Meillä ei ollut tietoakaan, että tällä kyseisellä niemellä majailee naapureitakin. Tiedetäänpähän, mitä kysytään seuraavalla kerralla etukäteen, kun mökkiä varataan...

Koira-asia ei ole pahin mahdollinen, koska kyseessä on äänensä käheäksi haukkunut vanha hirvikoira. Tito ja Totti ovat käyneet sitä jo moikkaamassa. Kaikki kolme koiraa heiluttavat hyväntahtoisesti häntiä ja pojat tulevat kutsuttaessa heti pois. Ovat olleet pihalla nyt illan vapaana ja isoksi osaksi rymyävät tuossa mökin edessä hangessa. Muutamat kerrat ovat käyneet morjestamassa hirvikoiraa, mutta onneksi kaikille kolmella on niin hyvä zen, ettei näillä näkymin tarvitse ainakaan vielä stressata ja laittaa koiria kiinni. Katsotaan, kun huomenna uusi päivä valkenee, että miten toimitaan. Naapurissa ei ole näkynyt ihmisiä, joiden kanssa voisi käydä vielä juttelemassa, että onko ihan ok, jos nämä citykoirat juoksevat täällä kuin villissä lännessä.

Huomenna ei mennä vielä rinteeseen, mutta tarkoitus on tehdä avanto ja viettää iso osa päivästä jäällä. Sparkki ja vetovarusteet ovat tietysti mukana, jotta päästään ajohommiin. Helsingissä ei ole niitä päästy tekemään ollenkaan tänä talvena.

Katsotaan, minkälainen viikko meille on tulossa!


A post shared by Tito & Totti (@totti_tito_) on

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti