perjantai 10. helmikuuta 2017

Huoltoasioita - Hieroja tuli kotiin ja Totin kokonaan oma BOT-verkkoloimi

* Saatu yhteistyönä

Vaikka Tito on mieleltään pieni jukuripäinen penne, se täyttää tänä kesänä seitsemän kokonaista vuotta. Niin kauan on jo kulunut yhden unelmani toteutumisesta. Koirista parhaimman kanssa olen kokenut, nähnyt  – harrastuksia, uusia ihmisiä ja monenlaisia tunteita.

Tito on parhaassa iässä, sehän on ollut aina! Jotta ikinuori voisi jatkaa menoaan edelleen ja riemastuttaa niin minua kuin muitakin vielä pitkään, ajattelin hieman enemmän panostaa sen huoltoihin. Ja koska sisarkateudelta haluan välttyä, saa Totti samanmoista huomiota.

Tällä hetkellä temppuilun lisäksi tehdään lähinnä agilitya kerran-kaksi viikossa. Alkulämmittelyihin olen panostanut enemmän kuin aikaisemmin. Kävelyä, ravuutusta, sprinttejä, jalkojen välissä pujottelua, kieppejä ja suuntien vaihtelua. Hallissa olen kylmällä pitänyt Titolla Back on Trackin toppaloimea tauoilla. Kyllä siitä tulee hyvä tunne, kun hakee koiran kentälle, ottaa siltä loimen pois päältä ja huomaa loimen sekä koiran olevan lämmin. Treenien lopuksi olen vielä käynyt lenkittämässä Titoa. Joskus ollaan hypätty suoraan autoon ja käyty heti kotona kävelemässä vielä palautteleva iltalenkki.

Treenien jälkeen Tito on saanut nukkua yön verkkoloimi päällään. Titolla on ollut nuttu niskassa myös sellaisten päivien jälkeen, kun on käyty tavallista pidemmillä lenkeillä tai muuten oltu paljon ulkona.

Maanantaina meillä kävi kotona koirahieroja käsittelemässä molemmat koirat. Aloitettiin Titosta, koska osasin odottaa siihen menevän enemmän aikaa. Puolitoista tuntia vierähtikin nopeasti Titon hemmotteluhoidoissa. Takaosa Titolla on kipsissä. Niiden työstämiseen käytettiin tovi jos toinenkin. Kerroin, että Tito on aina pitänyt takajalat tiukasti kasassa. Se ei anna venyttää niitä yhtä helposti ja nautinnollisesti kuin Totti. Tämän vuoksi olenkin alkanut vuoden alusta lähes päivittäin tehdä Titolle venytyksiä takajaloille. Koko ajan antaa tehdä paremmin. Totti on saanut saman verran venyttelyjä ja nauttii niistä aivan selvästi.

Titon lavoissa oli myös tekemistä ja niitä hieroja, Saara, käsittelikin pitkään saaden selkäesti parempaa liikkuvuutta aikaiseksi. Selkää myös rullailtiin ja Saara näytti, miten voin tehdä saman itsekin. Tämä tekniikka oli onneksi sellainen, että minäkin opin sen kerralla. Kun Tito oli valmis, se sai verkkoloimen päälleen. Loimi päällä koirat nukkuvat sikeämmin ja rentoutuvat nopeammin.

Seuraavaksi oli Totin vuoro. Totti ei tehnyt käsittelystä helppoa. Sen oli vaikea seistä paikallaan alkajaisiksi. Ei se suinkaan yrittänyt pois lähteä. Mutta se halusi vain valahtaa perunasäkin tavoin Saaran syliin kerta toisensa jälkeen. Saatiin säkki ylös ja taas se valahti Saaran syliin. Ja aina tutulla "mä rakastan sua"-ilmeellään. Niin, olihan nyt sentään ensimmäinen kerta, kun Saara ja Totti tapasivat...

Totin selkä kaipasi eniten työstöä, muuten nuorukainen ei se kummemmin kiristellyt mistään. Antoi venyttää hyvin ja lapojen alla oli tilaa. Tunnin Saara kuitenkin hieroi poikaa ja Tottihan nautti.

Hieronnan lopuksi Totti sai yllätyksen! Meillähän on ollut tilanne, että taloudesta löytyy kaksi BOT-toppaloimea eli oikeammin "koiranloimea" ja yksi verkkoloimi, joka on ollut Titon. Tässä on ollut pieni ongelma, koska toppaloimet ovat liian lämpöisiä sisäkäyttöön. Ne ovat erinomaisia autossa, hallilla ja silloin, kun koirat ovat ulkona kylmässä säässä koko päivän tai parvekkeella nukkumassa, kun on viileää. Sisällä ne ovat liian lämpöisiä ja olen tuskastellut tämän kanssa tovin.

Hieronnan päätteeksi otin kuitenkin esiin ruskean paketin ja sieltä kaivettiin esiin Totin ihan oma verkkoloimi(*)! Ei muuta kuin nuttu niskaan ja unille. Kyllä oli mukavaa nähdä molempien menevän nukkumaan ilman, että toinen jää läähättämään, koska takki on liian kuuma.

Muutaman vinkin jaan tässä samalla, koska moni varmasti harkitsee BOT-loimen hankkimista tai on sellaisesta kiinnostunut.
 • Meillä koiranloimet ja verkkoloimet ovat eri kokoisia. Molemmilla paksumpi loimi on koossa 55 cm ja verkkoloimi koossa 59 cm.
  • Tämä sen vuoksi, että isommassa verkkoloimessa tulee huomattavasti enemmän kangasta takareisien päälle.
  • Paksumpaa loimea tulee käytettyä enemmän silloin, kun koirat myös liikkuvat. 55-senttinen on siis koirien oikea koko (selän pituus) eikä tällöin häiritse koirien liikkeitä tai jää helposti oksiin tai muuhun kiinni. 59-senttisessä toppaloimessa kaula-aukko jäisi aivan liian suureksi ja etuosakin tippuisi etujalkojen eteen häiritsemään.
  • Meillä siis:
   • 55 koiranloimi
   • 59 verkkoloimi
 • Loimissa on takajaloille lenksut, jotta nutut eivät kellahtaisi kumoon koirien liikkuessa. Monelta jää huomaamatta, että jalkalenkit ovat säädettäviä. Meillä lenkit on säädetty niin, että ne eivät ole kireät, mutta vetävät kuitenkin loimen vasten takareisiä. Näin kankaan ja jalkojen väliin ei pääse tuuli ja kylmä ilma.
Vähän niin kuin vetovaljaiden kanssa, monia takkejakin olen näille koirille kokeillut. Tähän mennessä lukuisien sovittelujen kautta olen jäänyt vakituiseksi BOT-käyttäjäksi. Loimet on helppo heittää koneeseen, ne pitävät muotonsa vuodesta toiseen ja palvelevat meidän käyttötarkoituksia erinomaisesti.Totin kokonaan oma nuttu.
Ylpeä uuden loimen omistaja!
Nuttu pysyy hyvin mukana!

4 kommenttia:

 1. Tinolla on BOT-loimien koot myös noin. Sille verkkoloimen 55 cm on kerta kaikkiaan liian pieni, vaikka se toppaloimessa on sopiva. Minusta se 59 cm verkkoloimessa on vaan turhan leveä Tinolle, vaikka Tino onkin iso poika. 59 cm menee hyvin makoilessa tms, mutta liikkuessa se valahtaa aina enemmän tai vähemmän vinoon. Tähän ehkä auttaisi se, jos käyttäisin sitä häntäaukkoa, mutten oikein luota siihen, että tarpeiden teko onnistuisi silloin siistist.

  Devinillä on ainoastaan verkkoloimi ja sille 55 cm on sopiva, mutta Devin onkin Tinoa pienempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips!

   En minäkään usko, että tarpeiden teko onnistuu, jos se häntä tulee aukosta. Meillä se aukko olisi muutenkin liian pieni. Tai siis erityisesti Totin puuhkahäntä ei siitä mene kuin kovalla repimisellä läpi. :D

   Meillä käytetään toppaa enemmän ulkona ja verkkoa sisätiloissa. Joskus kovilla pakkasilla olen laittanut molemmat päälle. Ovat pysyneet lämpöisinä. :D

   Poista
 2. Löysinpäs taasn aivan mahtavan koirablogin, jään innolla odottamaan uusia postauksia!

  heilutuksia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana! <3

   Kiitos paljon kommentista ja lisää on tulossa. :)

   Poista