lauantai 5. marraskuuta 2011

Tito harrastaa, Nova harrastaa

Hyvä tavaton sentään...
Miten päin kiertelenkin, tosiasia ei muuksi muutu. Tiistaina saapuu uusi setti 2x2-keppejä ja marraskuun ajan syödään tattaripuuroa. Tito siirtyy tietysti Pedigree-linjalle. Onhan siinä kuitenkin "Kaikki, mitä koirasi tarvitsee".

Sitten on 12 kepakkoa talossa ja pääsen kokeilemaan entistäkin hauskempia häiriöitä. Nyt keppejä on ollut yhteensä 6, mikä on todella vähän, jos haluaa treenata häiriöitä monipuolisesti. Miksikö? Koska tuo karvakaulus on niin nopea, etten ehdi tehdä kaikkia niitä asioita, joita haluaisin!

Tänään tuli taas todettua, että Titolla on aivan käsittämätön imu kepeille. Tein enemmän pensaiden kiertoja kuin ennen ja Tito yritti jokaisen pensaan jälkeen juosta kepeille. Se ei myöskään huomaa vierestä käveleviä lenkkeilijöitä tai ohi kulkeneita koiria. Sopii minulle.

Vähän tokoa
Puukapulalla on tehty vauhtinoutoja muutamaan otteeseen. Yhdellä kerralla tein liian monta ja hakkasin sen jälkeen kapulalla itseäni päähän. Yksi vielä, enää yksi...

Metallikapulaa Tito pitää pitkään ja rauhallisesti. Pitoharjoituksien lisäksi olen tehnyt samaa vetoharjoitusta kuin puisella. Pidän siis kapulaa polvieni tai käsieni välissä ja Titon pitää vetää sitä tasaisesti pois. Naksun saa hyvästä rauhallisesta vedosta. Välillä teen niin, että peitän keskiön kädellä, jolloin Tito yrittii kuonolla saada kättäni siirrettyä. Jos tökkii ja työntää hyvin, otan käden pois ja Tito saa taas vetää. Metallilla olen tehnyt pitoharjoituksia koira edessä etuperin ja koira edessä takaperin. Nämä ovat taas näitä omia sävellyksiäni.

Edessä pidoissa Tito istuu joko luovutusasennossa tai ihan puolen metrin päässä. Peruspitoa ja kapulan pitää pysyä suussa, vaikka kädet lähestyvät.
Takaperin pitämiseen päädyin, kun mietin, miten voisin vahvistaa luovutuksen asentoa ilman, että sotken varsinaiseen luovutusasentoon  (istumiseen edessä).
Selvennys: halusin, että Tito osaa pitää hyvin kapulaa suussa ja kuonoa taivasta kohti ilman, että se on kuitenkaan luovutusasennossa.
Idea on kuitenkin se, että Tito istuu jalkojeni välissä katsoen kanssani samaan suuntaan. Annan sille kapulan suuhun ja sen tehtävä on pitää. Tito automaattisesti ottaa kontaktia ja kirsu on näin kohti taivasta. Tadaa!
Voisin yrittää saada jonkun kuvaamaan, jotta saisitte hieman paremman käsityksen.

Kerronpa vielä loppuun, että olen aloittanut uusia harrastuksia. Pitkä purjehdustausta vaihtui jo pari vuotta sitten itsepuolustukseen - Hapkidoon. Tänä syksynä olen innostunut lisäksi kiipeilemään (köysillä ja ilman) sekä ratsastamaan. Itsepuolustusta teen 2 kertaa viikossa parin tunnin ajan kerrallaan. Kiipeilyä tulee tehtyä viikossa yhteensä 6-8 tuntia. Ratsastamassa olisi tarkoitus käydä pari kertaa kuussa. Life is Fun!

5 kommenttia:

 1. mikä toi tommonen metallikapula on?

  niin ja ootko aikasemmin ratsastanu tai kiipeilly, vai ovatko ihan uuden uusia lajeja?

  VastaaPoista
 2. Julle, moi!

  Metallikapula on metallista tehty noutokapula. Se on siis ikävämpi koiran suuhun, kolisee hampaissa ja on kylmä. Koiran pitäisi kuitenkin hakea se innokkaasti.
  http://www.berrastore.fi/product_thumb.php?img=images/kuvat/metalli.jpg&w=250&h=168

  Jonkin verran on joskus tullut ratsastettua, mutta viimeksi pari vuotta sitten. Nyt puraisi kärpänen uudestaan. Kiipeilyä olen monta vuotta halunnut kokeilla ja nyt käyn aina, kun mahdollista. Uusi laji tältä syksyltä.

  VastaaPoista
 3. pari muutakin kamua on hurahtanut kiipeilyyn. en kyllä ite vois kuvitella tekeväni samaa, korkeista paikoista kun en tykkää. jos törmäis sellaseen kiipeilyseinään, joka toimis samalla periaatteella kuin juoksumatto (eli käytännössä seinällä ei etenisi :D), ni voisin kokeilla. missä muuten käyt kiipeilemässä?

  mut eiks se kuluta hampaita ja aiheuta kiillevaurioita, jos metallia koluaa? en usko, että hammaslääkäri suosittelee!

  VastaaPoista
 4. Minua taasen kiinnostaa, missä olet kiivennyt hevosen selkään? :)

  VastaaPoista
 5. julle, jos saisin itse valita, metallikapula ei olisi tottelevaisuuskokeissa. Monelle koiralle metallinouto onkin ällöttävä ja sitä hinkataan monia opetustyylejä käyttäen.

  Sellainen kiipeilyseinä on muuten olemassa, jossa matto vain liikkuu. Paria metriä ylemmäksi ei pääse, mutta metrejä voi kiivetä vaikka 40. Löytyy ainakin Myllypuron Liikuntamyllystä. Itse olen käynyt sekä Liikuntamyllyssä että Konalassa. Konalasta pidän ehkä enemmän, kun ei käytetä valjaita ja köysiä. Hyvin erilaista kiipeilyä. Fyysisesti rankempaa ja sehän sopii. ;)

  Tintti, olen käynyt ratsastamassa nyt Kytäjällä issikoilla. Niiden lisäksi kaveri lupasi, että pääsen hänen hepoaan myös ratsastamaan. Hänellä on camarguenhevonen. Sillä olen ennenkin ratsastanut pari vuotta sitten.

  VastaaPoista