tiistai 19. heinäkuuta 2011

Naks Naks - Mark the Action

Muutama päivä sitten päätin "pitkästä" aikaa ottaa naksuttimen esille. Ulkona lenkillä, kiekkoillessa ja agilityssa huomaan käyttäväni aina "JES" -sanaa merkkaamaan oikeaa toimintoa. Toki naksutin on viikoittain käytössä, mutta siitä on tovi, kun olen aloittanut jonkin asian tyhjältä pöydältä. Nyt on harjoiteltu kuplien puhaltamista vesiastiaan ja kielen näyttämistä.

Kuplien kanssa Tito on jo tajunnut, että vettä on turha juoda. Hyvin nopeasti se alkoi pitää kuonoa vedenpinnassa ja viimeksi saatiin jo useampi pieni puhallus kirsusta veteen.

Kielen näyttäminen on ehdottomasti yksi vaikeimpia asioita, mitä olen tuolle opettanut. Tuntuu, että olen koko ajan liian hidas. Parissa päivässä on kuitenkin tapahtunut paljon. Tällä hetkellä kieli käy koko ajan, ja kohta voin poimia lipaisujen seasta ne, joissa kieli osoittaa enemmän eteen. Tarkoitus ei siis ole, että Tito lipoisi huuliaan. Haluan, että se työntää kielen suoraan ulos suusta.

Lyhyen tekstin lopuksi kuva uusista taluttimista, jotka tein Titolle. Ovat ihania käsissä ja todella käteviä.

8 kommenttia:

 1. Olet kyllä tosi ahkera ja kekseliäs noiden temppujen opettamisessa :) Ite en varmaan osais opettaa Marneukselle mitään temppuja :D

  VastaaPoista
 2. Höpsis, varmasti osaisit! Onhan tokokin täynnä temppuja. Joskus minä olen kekseliäs ja joskus se on kyllä Tito, joka keksii uuden tempun. Avoin mieli ja nopea palkkaus. Siinä avaimet temppujen maailmaan. ;)

  VastaaPoista
 3. Entiedä, ootko nähnyt, mutta pistän varuiksi, jos et olisikaan vielä törmännyt tähän: http://youtu.be/4TJdgSqZXuM

  VastaaPoista
 4. Onhan noita hidastettuja tullut katsottua, mutta noin on kamalaa katsoa noin monta epäonnistumista perätysten. :D

  VastaaPoista
 5. Hei oiskohan sulla jotain hyvää ideaa noista hihnoista kun meillä oli näyttelyhihnana sellainen nahkainen jossa oli puukapula kädensijana, sai kapulan käteen ja hihnan sormien välistä. Älyttömän hyvä pitää kiinni! Afisa meinaan päätti vedellä sen kalikan naamaansa eikä siihen saa uutta tilalle pujotettua... Eli haussa lyhyt, siro ja mistä saa hyvin pidettyä kiinni. Tuo epeli kun kehässä innostuu vähän liikaa(ärsyttävää kun kotiharjoitukset menee hyvin mutta pienenkin häiriötekijän jälkeen unohtuu kaikki mitä on opetettu)

  VastaaPoista
 6. Nyt täytyy sanoa, etten tiedä näyttelyistä yhtään mitään. Koiran kanssa ravataan kehää ja yritetään näyttää sitä edustavasti. Murren Murkinassa on kuvailemiasi puukahvallisia taluttimia koulutuspuolella...

  Tee harjoituksia kaikkialla, minne menettekin. Opeta koiralle erikseen sana, joka merkkaa sitä ravaamista ja katsetta mielellään eteenpäin. Kosketuskeppi toimii hyvin apuna, jos koira meinaa ottaa ravaamisessa kontaktia.

  Tai noh, mistä minä tiedän. Olen vain kuullut, että koira on edustavampi, kun katse on suoraan eteen eikä ylös ohjaajaan.

  VastaaPoista
 7. Teetkö tilauksesta noita remmejä? Tarvittais treeneihin tommonen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, lähettäisitkö sähköpostia osoitteeseen: nova.vdende @ gmail.com. Mielelläni teen hihnoja, eiköhän teillekin sellainen saada. :)

   Poista