lauantai 9. lokakuuta 2010

Tito kasvaa ja kehittyy

Viimeisimmät päivitykset Titon painoon:

17 vkoa - 10,7 kg
18 vkoa - 11,9 kg

Poju nosti painoa viimeisen viikon aikana reippaasti. Koko ajan seuraan, että Tito pysyy hyvässä kunnossa. Lihakset kasvavat koko ajan enemmän ja näillä näkymin luvassa on hyvä agilitykoira. Jaloissa on voimaa ja Tito ottaa hyvin vastaan ohjauksia. Se tarkkailee minua hyvin, mutta edelleen vaihdan ulkona paljon suuntaani, jotta Tito ei seilaa omia teitään.

Tito on vielä "pieni", vaikka kovaa vauhtia kasvaakin. Hampaat ovat vaihtumassa ja kaikkea voisi tuhota. Ulkona Tito haluaa kantaa keppejä ja jäisi mielellään niitä jyrsimään. Puun pureminen olisi ilmeisesti muutenkin kivaa. Yksi tuoli on kotona siinä kunnossa, että siitä saa nyt tikkuja. Tuoli on ruma muutenkin eli ei haittaa. Ostan uuden pöydän ja tuolit, kun Titon pentumesoaminen vähenee. Katsotaan, kuinka monesta vuodesta puhutaan...

Nyt näyttää siltä, että Titolle on tulossa yläpurenta. Tito on nyt 4,5kk, joten suu kehittyy vielä paljon. Ero ala- ja yläleuan välillä on kuitenkin iso. Harmi, jos alaleuka jää tuollaiseksi tyngäksi. Katsotaan, miten kasvaa ja kehittyy!

Korvien kehittyminen on suurta viihdettä. Ensin Titon korvat oliva sivuilla. Sen jälkeen toinen korva kääntyi eteen ja lopulta myös toinen. Yht'äkkiä toinen tipahti takaisin sivulle ja viikkoa myöhemmin myös toinen. Ei ole myöskään lainkaan kummallista, jos korvat ovat kokonaan pystyssä.1 kommentti:

 1. Moi
  Kiva kuulla, että teillä on aktiivista touhua koko ajan.

  Tuo purenta hieman huolestuttaa. Eli voitko ottaa kuvan hampaista niin, että näkyy ylä ja alahampaiden paikka (koiralla suu kiinni). Sitten vielä kuvat sivulta, josta näkyy kulmahampaiden paikat. Nyt, kun kaikki koiran neljä leukaa kasvaa hurjaa vauhtia, voi eroja olla ja ne voi korjaantua ihan itsestäänkin, mutta kulmahampaiden sijoittumista pitää seurata huolella sillä niiden sijainti vaikuttaa tosi paljon koko muun purennan kehittymiseen.

  Terkuin
  Päivi N

  VastaaPoista