maanantai 19. joulukuuta 2016

Ruokapäivitys kuvien kera

(*)-merkityt tuotteet saatu

Suuria muutoksia ei ole koirien ruokavaliossa tapahtunut. Lihaa, lisää lihaa ja nappuloita. Lihaisia luita harvakseltaan. Öljyä, parit jauheet ja lihan kylkeen joskus kuitua esimerksiksi pellavarouheen muodossa.

Nappulat ovat edelleen Acanaa. Haluan ostaa isoja säkkejä, koska en halua olla jatkuvasti tilaamassa ja onhan se edullisempaakin. Joten tilasin juuri jotain uutta kanaruokaa, koska siinä oli 17 kg:n säkkejä. Mitään totutteluja uuteen nappulaan en tehnyt, koska Tito ja Totti ovat syöneet Acanan kanapohjaisia ruokia jo muutaman vuoden ajan.
Kuva: slnimport.fi
Koska on talvi ja melkein kylmä, olen antanut erinäisiä rasvalisiä. Ziwi Peakia on mennyt joko kuppiin kourallinen tai olen ottanut sitä mukaan lenkille. Rasvalisänä on toiminut myös rasvaisempi liha. Taikamuonan LammasKarski on ollut h y v ä.

Rasvaa koneeseen

Karskeja(*) olen muutenkin syöttänyt. On ollut Pumppua eli naudan sydäntä ja Hepoa. Tykkään Karski-perheestä, koska ne eivät valuta nesteitä, ovat isoja paloja eikä mukana ole epämääräisyyksiä. Minulla oli yli vuoden vanhaa Karskia pakastimen perällä ja täytyy sanoa, että sulatin sen kiinnostuneena. Eipä ollut liha mennyt miksikään, vaikka eräpäivät olivat jo paukkuneet. Hyvää, punaista lihaa oli paketti täynnä.


Treenien tai rankemman lenkin jälkeinen kippo
Yli vuoden vanhaa tavaraa – hyvin toimii!
Lihoja olen ostanut myös ruokakaupoista. Broilerin rintapaloja, koipireisiä, sika-nautaa ja välillä isoja lihakimpaleita. Kimpaleet pistän paloiksi ennen pakastusta.

Eilinen ostosreissu
Suoraan pakkaseen sopivan kokoisina paloina

Koipireisissä on tietysti luuta, mutta olen antanut myös rintarustoja, selkärankaa, lampaan luita ja muita isompia luita. Osan nuo syövät kokonaan, mutta osa jää parin päivän puuhaluiksi. Pyysin Taikamuonalta aikoinaan naudan putkiluista(*) pieniä pätkiä ja nekin löytyivät viime viikolla pakkasesta. Pieniä pätkiä kaipasin siksi, että isot putket rikkovat lattiat, kun nuo heittelevät luita syödessään. Pätkät ovat kevyempiä ja tekevät vähemmän tuhoa lennellessään pitkin kämppää.

Possujen häntäluita
Lammaksen luita
Naudan ydäreitä ennen ja jälkeen

Lenkeillä on mennyt Orijenin Tundraa(*). Pääosin nappuloina ja silloin tällöin herkutellaan oikein kunnolla medaljongeilla. Jälkimmäisistä Titolla tippuu edelleen silmät päästä. Tundra toimii loistavasti namina. Niin kuin mikä tahansa nappula. Usein meillä on ihan sitä, mitä parhaillaan on ruokanappulana. Mutta joskus omien mieltymyksieni vuoksi käytetään muutakin. Monipuolisempaa, you know? Tundrassa on niin eksoottinen sisällysluettelo, että morjestaa. On muun muassa ankkaa, biisonia, pupua, lammasta, peuraa ja kaloja. Ei huono ollenkaan. 
Olen miettinyt, josko alkaisin pitkästä alkaa syöttää taas jotain nivelvalmistetta, koska Tito täyttää seuraavaksi kokonaista seitsemän vuotta. En ole kuitenkaan pariin vuoteen muistanut tätä nivelasiaa, joten tässä voisi vähän ryhdistäytyä. Suosituksia?

Pojilla on muuten huomenna fyssari aamulla. Jännää, koska tämä fyssarilla käyminen ei kuulu yleisesti meidän harrastuksiin. Nyt mennään sellaisella fyssarille, joka hoitaa myös poikien siskoja hyvin tuloksin. Katsotaan, mitä kaikkea noista löytyy.

4 kommenttia:

 1. Minkälaisia lihoja ostat kaupasta? Annatko kanaa ja possua raakana? Syötämme koirallemme lihaa ja kanaa, mutta olisi kiva kuulla lisää minkälaisia lihoja syötät niin tulisi lisävinkkiä itsellekin. Hieman arka olen ollut antamaan erilaisia lihoja, esim. possua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka – kiitos kommentista! :)
   Ostan kaupasta lähes kaiken, mikä on järkevän hintaista. Jätän ostamatta oikeastaan vain seuraavat:
   * Tuliset, pippuriset tai muuten voimakkaasti maustetut – huuhtelemalla ei lähde mielestäni tarpeeksi.
   * Marinoidut suikaleet – niistä on vaikea pestä marinadi pois, koska suikaleet ovat niin pieniä.

   Annan kaiken raakana. Joskus sulatan ja joskus annan suoraan pakkasesta eli jäisenä. Jäisistä on puuhaa pidemmäksi aikaa.

   Onhan noida legendoja, miten ei pidä antaa raakana lihoja ja broilerin luut puhkovat suoliston. Huoletta voi antaa. :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! :) Itse ostan ainoastaan marinoimattomia lihoja. Hyvä kun nyt on taas vähän viisaampi :) Olen jotenkin mieltänyt ettei koiralle anneta mielellään broileria ja possua raakana, en tiedä mistä tämäkin luulo on tullut :D vaikka annetaanhan niille broilerin siipiäkin.

   Muutenkin blogisi on mielenkiintoinen ja sitä on mukava lukea, joten jatka samaan malliin!

   Poista
  3. Oi, kiitos vielä palautteesta! <3

   Poista