keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Pennusta nuorukaiseksi

Voi hyvä tavaton!

Tito on vähitellen muuttumassa nuorukaiseksi. Jalkaa nostaa jo joka kolmannella kerralla ja eilen nuoli keltaista lunta. Ymh...

Ulkona Tito ei keskity tarpeiden tekemiseen ollenkaan. Pissatessa pitää syödä keppiä ja kakatessa kävellään ympäriinsä. Eilen Tito pissasi ensin paikoillaan, mutta huomasi sitten vieressä olevan roskapussin. Sitä piti mennä haistelemaan - pussille asti muodostui keltainen viiva.

Ja tänään Tito painaa 16,7 kg.

4 kommenttia:

 1. Kun tarpeet hoitaa siinä samalla, säästää varmasti ainakin kymmeniä sekunteja aikaa päivässä! ;) Eihän sitä nyt sovi hukata aikaa, jonka voi käyttää sitten niiden roskapussien haisteluun...

  VastaaPoista
 2. Onnea Tito 7kk!

  Ajattelin kysyä kun olet niin paneutunut koiran koulutukseen, että kuinka sait Titolle opetettua muiden koirien ohituksen? Meillä 6kk lagotto narttu joka ohittaa ihmiset, autot, pyörät yms ok, mutta koiria ei sitten millään. Koiria ohittaessa mennään löysällä narulla, mutta huomatessaan toisen koiran tapittaa sitä hetken kävellessämme eteenpäin, ja sitten alkaa räyhäys(haukkuu,murisee,vinkuu,hyppii päin,vetää). Ei vedä hihnassa normaalisti, mutta muiden koirien ohituksessa kyllä. Namit ei kelpaa, kontakti hajoaa aina kun huomaa toisen koiran. Ollaan tehty täykäännöksiä räyhäyksen alkaessa, mutta lähinnä joudun vetämään koiran pois tilanteesta sen pyrkiessä vielä toisen koiran luo. En usko, että kyse on pelosta, sillä kerran karatessaan (kyllä, hihna katkesi ja koira juoksi toisen koiran luokse, hävetti..) ja pylly pystyssä laittoi leikkiä pystyyn. Sen virheen koulutuksessa tein, että annoin haistella muita koiria. Vinkkejä siis, miten saadaan ohitukset onnistumaan?

  VastaaPoista
 3. Hyvä tavaton, en kai ole jonnekin kirjoittanut, että ohitukset olisivat kunnossa!
  Liikun Titon kanssa niin paljon metsissä ja pelloilla, että ohituksien treenaamisen vähyyttä saan hävetä silmät päästäni.

  En yksinkertaisesti pidä hihnalenkeistä, vaikka tuo jo kiitettävästi osaa hihnassa kävellä. Hihnaan laitan vain harjoitellakseni hihnassa kävelemistä, kun ylitetään tie tai ollaan julkisilla paikoilla. Muuten saa kirmata vapaana.

  Toki ohituksia on harjoiteltu, mutta tuntuu, etteivät koirakoihin törmää, jos sataa, on kylmä tai pimeää.

  VastaaPoista
 4. Tintti: Tuntuu tosiaan, että Titolla on aina kiire. Joka paikkaan pitäisi ehtiä. Miksi jäädä kyykkimään paikoilleen?

  VastaaPoista