torstai 31. toukokuuta 2012

Kun ne piuhat vihdoin yhdistyvät!

Aikanaan yksi valintaperusteeni ottaa bc oli, että koiran pitäisi rakenteeltaan olemaan kykeneväinen seisomaan etutassuilla. Mielestäni täysin pätevä syy hankkia jokin tietty rotu. Tito alkoi harjoitella tätä temppua 10-viikkoisena...

Temppua on harjoiteltu toisinaan joka päivä useampaan otteeseen ja välillä harjoittelusta on pidetty monien kuukausien taukoja. Viikko sitten ajattelin, että nyt se temppu opetellaan. Yhdistelin monia ajatuksia, kun Tito ei kehittynyt "niin kuin muiden videoissa". Meille iso käännekohta tapahtui eilen. Tito yrittää aina ensin kurottaa vasenta takajalkaansa mahdollisimman ylös. Tätä jalan nostamista ilmaan on vahvisteltu, mutta eihän se kertonut Titolle, mitä tulisi tehdä.

Tähän mennessä Titon tukena on ollut seiniä, kiviä, puita, tuoleja, lasiseiniä, aitoja, jumppapalloja jne. Päätin kuitenkin kokeilla, miten käy, jos opetan Titon nousemaan kättäni vasten. Ensin kesti hetken, että Tito tajusi tehdä temppua sivuttain minuun katsottuna. Aikaisemmin olen aina ollut Titon edessä. Jalkojen nostaminen kädelleni ei ollut vaikeaa. Tästä aloin vipata Titoa ylös niin, että sain naksuteltua siitä, että takajalat ovat ilmassa. Tokihan minä tein varsinaisesta ponnistuksesta ison osan, mutta eipä tällä ollut väliä. Nämä olivat meidän palapelinpaloja tätä temppua varten.

Tito tosiaan nosti aina sen vasemman takajalan ensin. Oikeaa jalkaa se alkoi nostaa vasta, kun vasen oli tuettu käteeni. Mietin eilen illalla, miten pääsemme tästä oikeaan suuntaan. Ja jostain se ajatus tuli. Lähdin kääntämään Titon ajattelua toiseen suuntaan. Nyt palkkaa tippui vaan oikean takajalan nostamisesta ensin. Tito yritti tyrkyttää vasenta, mutta se ei nyt käynyt. Sen tyrkyttämisestä oli kuitenkin hyötyä. Heti, kun Tito nosti oikean takajalan kädelleni, se nosti vasemman myös. Sen nostelua oli vahvisteltu niin paljon, että tämä tapahtui automaattisesti.

Tämän sekavan sepustuksen myötä olimme äsken tilanteessa, jossa Tito nosti useamman kerran peräkkäisillä toistoilla molemmat takajalat ylös. Titokin näytti taas siltä, että se haluaisi sanoa: Olisit heti sanonut! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti