tiistai 8. elokuuta 2017

Matkaan lähden!

Tänään illalla puksutetaan pohjoiseen. Otin junasta suosiolla makuuhytin lemmilisällä, jottei tarvitse nuokkua istuma-asennossa koko yötä. Huomenna edessä on vielä pitkä bussimatka, jotta päästään Kilpisjärvelle. Näin ollen koiratkin saavat nukkua rauhassa tulevan yön ennen bussikeikutusta penkkien välissä.

Yön aikana tuli testattua, vuotavatko sytytysnestepullot ja maapähkinävoirasia. Ne olisivat ehkä ikävimmät löytää levinneenä pitkin rinkkaa. Pullot ja rasia kuitenkin pitivät kaikesta ravistelusta huolimatta.

Tito ja Totti ovat syöneet nyt muutaman päivän ajan nappulaa ja kuivalihaa sekaisin. Olen antanut koko sotkun turvota hyvän aikaa, koska kuivaliha tosiaan vetää itseensä aika tavalla vettä. Löysin myös kaapin perukoilta yhden pussin Ziwi Peakia, jonka nappaan myös mukaan. Koirille otan myös nesteytykseen tarkoitettua rasvaista jauhetta. Lisäilen ruokaan niin eivätköhän pojat jaksa ja pysy kuosissa.

Meillä ei ole tavoitteena patikoida mahdollisimman pitkää matkaa. Ennemminkin tavoite on nähdä sellaisia paikkoja, jotka ainakin karttojen ja kuvien perusteella ovat kaunista. Haluan päästä järvien rannoille ja kiivetä korkealle. Eli eiköhän se patikointi tule aika itsestään siinä sivussa tehtyä.

Vielä käyn hakemassa parit pähkinät kaupasta ja sen jälkeen pakkaan rinkan. Poikien ruoat ovat vielä pussittamatta eli sekin täytyy tehdä ennen lähtöä. Koitan pussittaa koirien repun niin, että se on helppo pitää päivittäin tasapainossa. Katsotaan, kuinka pakkaaminen onnistuu. Se on aina sellaista Tetriksen pelaamista, vaikka olen rinkkoja pakannut kymmeniä kertoja.

Tito ja Totti vetävät sikeitä ja ovat kovin tietämättömiä tulevasta seikkailusta. Minä en. Minua jännittää. Vatsanpohjasta oikein ottaa. Palataan parin viikon kuluttua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti