lauantai 18. maaliskuuta 2017

Etsivä löytää ja kymmenen kirosanaa

Parin päivän ajan olen miettinyt Totin ollessa lähelläni, että mikähän on, kun on niin outo haju. Ei mikään kagan haju, mutta epämiellyttävä kuitenkin. Eilen se ajatus sitten tuli, että hetkinen, mikähän on Totin hammaskaluston laita.

Otsalamppu päähän, koira selälleen ja kita auki. Katsoin alahampaat, kaikki kunnossa. Ylähampaat, kaikki kunnossa. Olisiko jonnekin väliin jäänyt pala keppiä tai jotain? Niin on joskus käynyt. Ei näkynyt ylimääräistä tavaraa hampaiden väleissä. Kunnes... Hetkinen, miten näyttääkin ylärivistön poskessa vähän kummalliselta..? Ja tadaa, siellähän se hajun syy möllöttikin. Haljennut iso poskihammas. Sörkin sitä sormilla ja huomasin kahden hammasosan heiluvan ikenissä kiinni. Toinen törröttää kohti poskea ja toinen pysyy omalla paikallaan. Tosin saan sen siirrettyä sivuun sormella. Eli lihariekaleilla roikkuvat molemmat mukana. Tähän kymmenen kirosanaa. Huokaisin syvään ja silitin Tottia. Samalla olin harmissani, mutta en yhtään yllättynyt. Sehän on Totti. Tietysti sillä on legot palasina. Ja samalta puolelta, josta on puoli vuotta aikaisemmin poistettu jo hampaita.

Syy hampaan halkeamiseen ja pirstoutumiseen on ehkä tiedossa. Annoin muutama päivä sitten koirille isot lihapalat, joista toisessa oli luuta mukana. Ihan raakaa ja possua. Nuo ovat turvallisesti syöneet luunsa aina. Jättäneet liian kovat tai terävät osat lattialle eivätkä yritä niitä väkisin syödä. Noh, ahneella on kagganen loppu ja Totti veti nyt vähän lyhyemmän korren.

Eipä mitään, puoleen vuoteen mahtuu hyvin kaksi nukutusta ja yksi rauhoitus. Katsotaan, josko jo pian saisi hampaan poistettua.

Tähän vielä toiset kymmenen kirosanaa.

Kuvassa näkyy tuo siru, joka sojottaa kohti poskea.
Isompi irtopala on "paikallaan" eikä siis erotu näkyvästi.

2 kommenttia:

  1. Voihan kökkö. Vaan tätä tahtoo lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kökköpä hyvinkin. Mutta minkäs tekee. Ei tuota voi laatikossakaan pitää. :D

      Poista