sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kun kissa on poissa, hiiret hyppivät pöydillä...

Viime torstaina kotiin tullessani minua odotti yllätys. Tietokoneeni vieressä ollut teekuppi oli kaatunut (lue: kaadettu) ja tietokoneeni ui teessä. Teetä ei ollut paljon, mutta tarpeeksi saartaakseen yhden kannettavan tietokoneen. Kuivasin kaiken, minkä pystyin ja ravistelin tietokoneesta vedet pois. Kone käynnistyi kyllä, mutta ensin alkoi hiiri poukkoilla itsekseen pitkin näyttöä. Seuraavaksi osa näppäimistä lopetti toimintansa. Sitten simahtikin koko kone. Käynnistys sai aikaan korvia vihlovan ujelluksen.

Kävin ostamassa uuden tietokoneen ja jäin miettimään, mikä teekupin oli kaatanut. Tulin kotiin uuden koneen kanssa ja näin, että puisen solitairen nappulat olivat pitkin lattiaa. Ei, minä en jättänyt peliä hujan hajan lattialle. Se oli ihan siististi pöydälläni. Pöydän lähempi tarkastelu osoitti, että kahden kannettavan kannet olivat täynnä tassunjälkiä. Hmm, todistusaineistoa! Seuraavaksi huomasin, että Ramin hautakynttilä viereisen hyllykön päällä oli vaihtanut paikkaa. TITO!!!

Mietin, miten puuttuisin asiaan. Minulla ei ole vastaavaa tekniikkaa kuin tv-ohjelmien koirankouluttajilla. En voi asentaa kameroita ja valvoa niitä mikrofonien kanssa talon ulkopuolella. Läppäri pöydälle ja videokeskustelu naapurin kanssa? Juu, ja seuraavan kuukauden ajan säännöllisesti?

Olen käyttänyt tähän mennessä paljon positiivisia koulutusmenetelmiä. Laskuista jätetään (muun muassa) ne "pari potkaisua" Titon kylkeen, kun se yritti lähennellä samaan aikaan kävelyttämääni juoksuista belgiä. Tito ei ole arkajalka, joten suuntasin tänään tieni Prismaan - puutarhaosastolle. Ei rotanmyrkkyä, ei muurahaiskarkottimia, ei rikkaruohontappajia, kyllä hiirenloukkuja. Rotanloukut olivat niin hurjan näköisiä, etten viitsi lähteä sille linjalle, vielä. Mukaan lähti 10 hiirenloukkua näin alkajaisiksi. Katsotaan, kuinka kauan karvakorva tanssii pöydillä...

Ja tosiaan, jos joku on sitä mieltä, että tämä on julmaa, otan mielelläni vastaan ideoita. Tavaran kasaaminen pöydälle ja hyllykön päälle ei toimi, kokeiltu on. Tänään laitoin kokonaisen agilityesteen pöydälle. Tito oli käynyt pöydällä siitä huolimatta.

Muokkaus
Tämähän kuivui kasaan heti. Laukaisin kaikki loukut yöksi eikä Tito edes herännyt, vaikka nukkuu parin metrin päässä. Tokihan on eri juttu, jos loukku tulee tassuille, mutta olin säätänyt kaikki loukut niin, että ne eivät pamahda samalla tavalla kuin hiirien nujertamista varten. Olin myös askarrellut niin, että loukkujen hammastukset olivat huomaamattomat. En halunnut, että Tito tulee ovella vastaan niin, että siltä puuttuu kirsu. 10 ylimääräistä tuunattua hiirenloukkua - anyone?

3 kommenttia:

  1. Hiirenloukku/useampi koiran varpaissa työpäivän ajan ei kuulosta kyllä kovin kivalta.. Oisko joku kattilaröykkiö avuks?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ehdottomasti samaa mieltä, että tämä ei ole todellakaan kiva ratkaisu. Kattiloita voin tietysti kokeilla, mutta Tito on erikseen opetettu tekemäänmeteliä kattiloilla, pelleillä yms. Se on siis opetettu hyppäämään sellaista kasaa päin ja tökkimään kuonolla niin, että tulee meteliä. Ja se tykkää siitä.

      Olin myös hurjan iloinen nähdessäni, ettei pöydällä oltu käyty, kun olin äsken 6 tuntia pois.

      Titohan on pöydällä todennäköisesti nähdäkseen ulos ikkunasta. Se saa mennä nojatuolille, joten ajattelin, että ehkä siirrän nojatuolin niin, että voi siitä sitten katsella. Tito ei kuitenkaan hauku, vaikka näkisi ulkona jotakin ihmeellistä. En ihan tosi pidä loukkuratkaisusta. Ajattelin tänään myös jonkinlaista etikkarättiä pöydän reunoille. Tito ehkä kuitenkin haistelee ja vilkaisee ensin, josko pöydälle voi hypätä. Ehkä se tyrmistyisi hajusta niin paljon, että jättäisi väliin.

      Poista
  2. http://www.youtube.com/watch?v=UcxffRmTMKY&feature=player_embedded

    en tienny olitko tosissas noiden hiirenloukkujen kanssa, mut kuulostaa julmalta! tuskinpa tito on kleptomaanihinguissaan hyppinyt pöydälle, joten ehkä se nojatuolin siirtäminen poistaisi ongelman. toi vinttikoira on kyllä aika epeli!

    VastaaPoista