maanantai 19. maaliskuuta 2012

Pakko ravata - Check!

Pari kuukautta tehokasta opettelua ja ratakiskon vääntelyä. Tuloksena: Tito osaa ravata!
Nyt voidaan juosta pitkiä aikoja pelkällä ravilla ilman, että nostaa laukalle. Jos nostaa laukalle, on helppo palauttaa takaisin raviin. Nyt on alku- ja loppulämmittelyt helpompi tehdä, kun tämän opettelu on edennyt.

Nyt ollaan keskitytty askeleen pidentämiseen lihasten lämmettyä ja katseen suuntaamiseen eteen. Nokka osoittaa oikeaan suuntaan, jos näköpiirissä ei ole muita. Kun lisätään ihmisiä, Titon katse suuntautuu minuun. Tämäkin on alkanut vähentyä - hyvä niin. Tito alkaa ymmärtää, että ravatessa keskitytään siihen ravaamiseen.

3 kommenttia:

 1. Jes, teillä on projekti edennyt hyvin. Mainiota.

  Tajusin tänään ekaa kertaa ikinä että mun reippaasti kävellessä Varjo pystyi ravaamaan, ei nyt erityisen sulavasti ja elegantisti, mutta kuitenkin. Mä olen aina nähnyt sen vain peitsaavan, koska mun vauhti on sen raviaskeleeseen liian hidas, olkoonkin että monen ihmisen silmissä hiihdän. Tämän harvinaisen askellajin havainnoituani kävelin sitten tahallaan vieläkin vähän nopeammin, eikä vaihtanut peitsiin ennen kuin pysähdyttiin. Varppa on muutenkin viimeviikkoina vapaana ollessaan valinnut askellajikseen ravin huomattavasti tavallista useammin. Nyt enää mut pitäisi saada aktivoitua liikkumaan nopeammin.

  Ihmisiin Varjo ei reagoi millään tavoin, ellei nyt tielle satu jotain tosi outoa tai äänekästä porukkaa. Koirat sitten... no, kuten normilenkeilläkin, riippuu päivästä. Tänään ohitettiin yksi schäferinpentu viidesti ennen kuin uskoi, ettei tarvitse sanoa edes sitä yhtä kertaa PÖH. Ja sillä kerralla saatiin sitten se neljä ohitusta suht ok kestänyt pentu rääkymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tito on alkanut myös muuttaa mielentilaansa ja liikkumistaan lenkillä. Vapaana se vielä sinkoilee, mutta peruslenkillä kävelee usein lepposasti vieressä eikä kysy koko ajan, josko mentäis jo kovempaa.

   Titokin välittää ihmisistä lähinnä silloin, jos he puhuvat kovaan ääneen tai nauravat. Vilkkaasti liikkuvat lapset saavat myös aikaan kontaktin. Lähtökohtahan on ollut pentu, joka sekoaa kaikista ihmisistä...

   Koirista mennään jo hienosti ohi. Titon aktivoituminen ei ole enää yhtään samaa luokkaa kuin vaikkapa ihan kuukausi sitten. Silloin se käveli tiiviisti vieressä tai yritti kontaktissa edistää, koska palkka on usein lentänyt eteen, jos on autotie vieressä. Nyt on pitänyt hyvin paikkansa vieressä ja mielentila on tosiaan paljn parempi. Tosin tiedän, että tähän vaikuttaa tasan se, että ruoka on jostain ihmeellisestä syystä maistunut pari viikkoa. Tietysti se on rauhallisempi, kun saa ruokaa eikä lentäviä leluja tai retuutusta!

   Eiköhän se heti ole taas sekaisin, kun ruoka ei enää kelpaa...

   Poista
 2. Miten olet Nova ton ravuuttamisen aloittanut? Olisi ihan kiva alkaa treenata sitä pilkullisen kanssa. Lähinnä jotta saisi siltäkin kivempaa liikettä esille, nyt kun suurin osa ajasta menee joko peitsaamiseen tai vaihtoehtoisesti laukkapomppuihin kun lisää vauhtia. Se muutama raviaskel tulee mutta sen jälkeen vaihtuu johonkin...

  VastaaPoista