tiistai 13. maaliskuuta 2012

Mää tahtosin videokameran - vinkkejä?

Aurinko paistaa ja olen huomannut tarvitsevani videokameran. Hintaa saisi olla 300€, mutta jokunen kymppi päälle ei maailmaa kaada. Olisi hyvä, jos kamera pysyisi Titon vauhdissa mukana eikä kuva olisi kauhean rakeista. Mielellään helpot siirto-ominaisuudet koneelle. Olisiko teillä lukijoilla vinkkejä? Huomasin olevani ostamassa yhtä, koska se oli sininen...

5 kommenttia:

  1. Enpä mä nyt mikään asiantuntija ole, mutta kun kukaan muu ei sano mitään niin koitanpa sitten sanoa jotain..

    Luulen, että siirto-ominaisuudet koneelle on kaikissa saman hintaluokan kameroissa ihan samaa luokkaa. Meillä on joku tollanen Samsungin videokamera, ostettu muutama vuosi sitten ja maksoi ehkä reilu 200, siis nykyään jo ihan vanha ja paska. ;) Siinä on joku suora youtube-sovellus, ikinä ei ole tullut käytettyä.

    Luulen, että tärkeimpiä ominaisuuksia on akun kesto, kuvatarkkuus millä pystyy kuvaamaan ja kuinka monta kuvaa sekunnissa pystyy kuvaamaan (kaksi viimeistä hieman ristiriidassa ja toisen parantuessa toinen yleensä huononee..). Kätevä toiminta on myös still-kuvan nappaaminen kesken kuvauksen. Tää Samsung on ainakin tosi helppokäyttöinen, siitä ei voi valittaa.

    Toisaalta se liikkeen myyjä saattaisi olla se paras neuvoja, kun kerrot minkälaiseen tarkoitukseen tulee ja mitä hintaluokkaa niin varmasti osaa suositella parasta mahdollista.. Sitä varten ne myyjät siellä on. :)

    VastaaPoista
  2. Mä kun ostin videokameran niin marssin kauppaan ja sanoin "Hei haluaisin ostaa videokameran se saa maksaa max 400e. Mä aijon kuvata sillä agilityä joten mikään ihan paska se ei saa olla. Tiedätkö sä muuten mitä agility on?"

    Kyllä se myyjä ties ja sainkin ihan hyvän kameran kohtuu hintaan paitsi nyt se kamera vaatis huoltoa kun ruvennut temppuilemaan ja kuvanlaatu on huonontunut..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin mäki ostan tekniikkaa.
      Puhelin tuli ostettua näin: "Edullisin peruspuhelin, mitä teillä on. Ei liikkuvia osia, ei kosketusnäyttöä enkä tarvitse kameraa." Maksoi 39€ ja hyvä niin. Tito söi siitä osan ollessaan pentu...

      Poista
  3. Jep :D Helppoa kun heinän teko! Ja ainiin mun kamera on muuten sininen! XD Tosin oisin halunnut mustan mutta ne oli loppu..

    VastaaPoista
  4. Itse ostin Canon Legria hf r26 videokameran, tarjouksessa kun oli. Kun tiedostot saa ensin (hankalasti) siirrettyä koneelle niin ne ovat .MTS muodossa. Ja jotta niitä saisi näytille tai kuvanlaadusta paremman pitäisi vaihtaa muotoa aviin tms. Kamalaa kääntöä ja vääntöä mistä en pidä yhtään :( Plus en ole löytänyt yhtään ilmaista ohjelmaa millä muodon saisi muutetta aviksi. Voi asiaan olla helpompikin ratkaisu, vielä en ole sellaista löytänyt. Videokameraa en osaa suositella mutta en ainakaan tätä videokameraa suosittele ostamaan, vaikka tarjouksessa halvalla onkin ;)

    VastaaPoista