tiistai 23. elokuuta 2016

Tavarapaljoudesta eroon

Taisi mennä pari-kolme vuotta niin, että aina uuden vuoden kunniaksi lupailin myydä koiratarvikkeita pois. Niitä oli aivan järjetön määrä ja huomattavan paljon sellaisia, joita ei vain tullut käytettyä. Tiedättekö sen tilanteen, kun otatte koiralle taluttimen ja päädytte kerta toisensa jälkeen aina samaan? Niin minäkin. Sama panta, sama talutin.

Tänä kesänä sain vihdoin käytyä vuosien mittaan kerääntyneitä tavaroita läpi. Hihnoja, pantoja ja valjaita suurimmaksi osaksi, mutta myös mantteleita ja ja muita härpäkkeitä. Törmäsin myös pantoihin ja valjaisiin, joita olin käyttänyt niin paljon, että ne olivat kamalassa kunnossa. Niistä leikkasin lukot ja lenkit irti talteen, muun osan heitin mäkeen.

Parin kuukauden aikana olen myynyt noin 50 erilaista koiriin liittyvää tarviketta. Tuntuu hyvältä, kun ihmiset ovat olleet tarvikkeista iloisia ja minä en ole niitä jäänyt kaipaamaan. Ovat saaneet paremman kodin.

Vielä on joitain pantoja ja taluttimia jäljellä. Olen myös miettinyt meidän pujottelukeppien myymistä. Nykyään ei ole mahdollisuutta vain kantaa kepukoita pihalle ja treenata, joten osat seisovat käyttämättöminä kellarissa. Isoja koirahäkkejäkin on ehkä yksi liikaa. Ajattelin pitää isomman, jossa pojat mahtuvat nukkumaan hyvin kahdestaan. Pienempi voisi lähteä uuteen kotiin ja tilalle tulla sen kokoinen häkki, joka mahtuisi meidän farmariin. Tällä hetkellä meillä on pakettiauto ja farmari, mutta isot häkit eivät mitenkään mahdu tuohon jälkimmäiseen. Sillä kuitenkin ajetaan toisinaan esimerkiksi vanhempien luokse saareen ja häkki voisi olla ihan jees. Nyt koirat ovat matkanneet takapaksissa verkon takana. Sekin on toiminut, mutta ei se niin turvallista ole. Kicbike on sekin jäänyt vaille käyttöä. Potkuttelin yhden kauden menemään ja siihen jäi. Täytyy parin vuoden tauon jälkeen käydä kokeilemassa, miltä se tuntuu. Jos ei enää nappaa, potkuri lähtee. Mitäpä näitä tavaroita keräilemään, kun joku voisi niistä enemmän iloita?

Lopputuloksena on, että molemmilla koirilla on nykyään yksi panta. Siis yksi. Yksi koiraa kohden. Titolla on punainen ja Totilla sininen. Taluttimia on kahdet koiraa kohden. Yksi nylon pistoolilukolla ja lisäksi noutajatalutin eli hirttosilmulla tilanteisiin, joissa talutin pitää olla esim. jonkun tien ylityksen ajan tai nopean pissatuksen ajan. Kyllä on helppoa! Vaikka tiedän karsivani tavaroita vielä lisää, ollaan jo voiton puolella. Samaa olen tehnyt omille tavaroilleni. Vai mitä mieltä olette monta kymmentä pikkuautoa sisältävästä kokoelmasta tai nuorena kerätyistä Bionicle-hahmoista. Jooh, kaikkea sitä ihminen säästääkin.

Miten teillä on tarvikkeiden kanssa? Onko vakkarit/lempparit, jotka osuvat aina käteen lenkille lähtiessä vai vaihdatteko fiiliksen tai vaikka lenkin luonteen mukaan? Kerääntyykö tavaraa koko ajan lisää vai onko jonkinlainen kylläisyyspiste löytynyt?

2 kommenttia:

 1. Aika hyvät varastot sinulla ollut... olet kyllä uhrannut paljon rahaa koiriesi tarvikkeisiin ? Kiva, että olet saanut turhat tavarat kiertoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jep!
   Rahaa on mennyt juu jonkin verran, mutta kyllä tuossa sai jo muutaman satasen takaisinkin. :) Pitkään aikaan en ole laittanut koirien suhteen rahaa muuhun kuin hyvään ruokaan ja eläinlääkärijuttuihin. Enää ei mene uusiin leluihin ja tarvikkeisiin samalla tavalla. Ei ole mennyt oikeastaan pariin vuoteenkaan enää. Tuli raja vastaan. Ei tarvinnut enää jokaista uutuutta.

   Poista