sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Punk it!

Viime vuonna Titolla oli yrttipantoja - välillä kaksi samaan aikaan. Siitä huolimatta poimin siitä punkkeja läpi kesän. Viikonloppu saaressa ja otin Titosta yhteensä reippaasti yli 10 punkkia. Voisi puhua jo verenluovutuksesta tuossa vaiheessa.

Olen jutellut monien kanssa punkkikarkotteista. Valkosipuli olisi kaiketi kätevä myrkytön vaihtoehto, mutta Tito ei koske siihen pitkällä kielelläänkään. Yrttipannat eivät toimineet meillä. Ramilla oli Expot-liuosta, joka toimi kohtuullisesti. Siitäkin nypittiin punkkeja toisinaan, mutta ei kovin montaa. Nyt Titolla on ollut Scalibor-panta yli kuukauden. Punkkeja ei ole sen jälkeen ollut. Siihen nähden, kuinka paljon Tito rymyää ties missä, olettaisin nyppiväni punkkeja koko ajan. Hyvin tuntuu siis toimivan. Katsotaan, mikä on koko kesän punkkisaldo.

Olen kuullut, ettei Scalibor sovi kaikille. Karvat lähtevät ja koirat kutiavat. En ole ainakaan huomannut, että Titolle olisi tullut jonkinlaisia sivuoireita.

1 kommentti:

  1. Meillä on scaliborista ja bayvanticista hyviä kokemuksia. Tehokkaasti on pitäneet punkit poissa. Tosin, sen scaliborin teho ei kyllä riittänyt niin kauan, kuin pakkauksessa luvattiin. Loppukesästä jouduttiin viime vuonna ostamaan uusi ja johan ne punkit pysyi loppukesänkin poissa.

    Yrttipannat on aika huuhaata. Ehkä ne toimii, jos asuu alueella, jossa on vähän punkkeja. Täälläpäin ihan yhtä tyhjän kanssa. Tosin, oli niistä se hyöty, että ne punkit löytyi kaverin koiralla (jolla oli yrttipanta) siitä ihan pannan vierestä :D

    VastaaPoista