sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Hyvää mieltä

Sain haasteen sekä Tialta että Marilta. Kiitos haasteesta! Olenkin nähnyt haasteen jo monessa blogissa. Juttuja on ollut kiva lukea ja niistä on tullut itsellekin hyvä mieli.

Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää).
Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).


Tässä tulevat ensimmäiset 10 asiaa, jotka tuovat minulle hyvää mieltä.

  1. Luonto, luonto ja luonto. Rakastan merta, metsiä (erityisesti kuivaa kangasta), tuulta, vuoria, kallioita ja kaikkia suuria luonnonmuodostelmia.
  2. Pienien eläimien tassut. Koiranpentujen tassut ovat ehkä suurin heikkouteni. Kissanpennut tulevat hyvin toisena.
  3. Vapaana liikkuvien eläimien seuraaminen. Lentävät linnut, nuijapäät lammikossa, koiralauma pellolla, laukkaava hevonen ja niin edelleen. Kun eläin liikkuu vapaasti, sen liikkuminen näyttää vaivattomalta ja iloiselta.
  4. Sääilmiöiden kokeminen ja luonnon kanssa "taisteleminen". Myrskyssä rantakallioilla seisominen, hurjasta aallokosta selviytyminen veneellä, lumimyrskyssä samoileminen, hyytävässä pakkasessa nalkkiin joutuminen, tuuliajolle joutuminen, karille ajaminen, eläimen pyydystäminen tai tappaminen, vuorelle kiipeäminen ja muut kokemukset. Edellä mainitun kaltaiset tilanteet ovat samalla hämmentäviä ja kiehtovia - jännitystä, pelkoa, päättäväisyyttä ja kuitenkin myös hyvää oloa.
  5. Lehden lukeminen lattialla niin, että Tito "osallistuu". Titolla on tapana tulla Hesarin toiselle puolelle tuijottamaan. Tassu tai kaksikin pitää siirtää lehden päälle. Siitä siirrän tassut pois, kun pitää vaihtaa aukeamaa. Ne tassut ilmestyvät nopeasti takaisin uuden aukeaman päälle. Toisinaan Tito laskee päänsä lehden reunalle ja alkaa hamuta hampaillaan paperia.
  6. Kun koira toimii kuin ajatus tai yllättää myönteisellä tavalla. Koira voi olla oma koira, hoitokoira tai vieras koira. Koira voi tehdä niin kuin sille on opetettu tai toimii oma-aloitteisesti tilanteeseen nähden myönteisellä tavalla.
  7. Kaikenlainen oppiminen ja oivaltaminen. Kantapään kuluttaminen ei tunnu hyvältä sillä hetkellä, kun oppi menee päähän, mutta myöhemmin sekin tuntuu voitolta.
  8. Harrastukset ja fyysinen tekeminen. Pidän itseni koettelemisesta ja omien rajojen rikkomisesta.
  9. Pyöräileminen kovaa. Pyöräileminen niin kovaa, että tuuli vain suhisee korvissa ja kaikki muut pyöräilijät jäävät taakse. Samaten ventovieraan kanssa ryhtyminen pyöräkisailuun ja kisan voittaminen.
  10. Autoteillä käveleminen pikkutunneilla. Hiljaiset kadut ja omat ajatukset.
Pitkällä matikalla haastan yhden ihmisen, Sannin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti