lauantai 9. lokakuuta 2010

Pari uutta pähkinää

Nyt, kun loma on loppunut ja uudet työt alkoivat, on uusien asioiden opettelu jäänyt vähemmälle. Jotain on kuitenkin tehty.

Opetin Titoa kiertämään kartion myötäpäivään. Nyt kartio voi olla jo neljän metrin päässä ja Tito kiertää sen juosten. Pieni haaste oli saada Tito tekemään jotain niin, ettei se koko ajan näe minua. Alussa Tito yritti peruuttaa kartiolle, mutta tajusi pian, että minä en katoa minnekään, vaikka se välillä katsookin pois päin. Tätä sovelletaan sitten joskus agilityn siivekkeiden kiertämiseen...

Tänään opetin kaksi uutta asiaa. Toisessa Titon pitää laittaa molemmat etutassut käsivarrelleni. Alussa Tito turhautui, mutta yritti sitten kuitenkin lisää ja onnistui hienosti. Lopulta sain pidettyä kättäni jo niin ylhäällä, että Titon piti hypätä kättäni vasten.

Toinen temppu oli jalkojen välissä pujotteleminen minun kävellessäni. Aloitin sheippaamalla ja namipalkalla, mutta siirryin muutaman toiston jälkeen lelupalkkaan. Lopulta pääsin tekemään viisi askelta ja Tito meni joka kerta jalkojen välistä ilman mitään apuja.

Pari päivää sitten opetin Titoa aiheuttamaan meteliä. Miksi koiran pitää aiheuttaa meteliä? Idea on, että Tito ei pelkää itse aiheutettuja ääniä. Näin ei agilityn keinukaan tule maahan osuessaan säikäyttämään. Siitähän tulee joskus aikamoinen pamaus. Tätä harjoiteltiin uunipellin ja metalliastioiden avulla. Sheippasin Titon kaatamaan erilaisia pinoja nurin ja meteliähän tuli, kun pinot kaatuilivat pellin päälle. Tito sai käyttää kuonoa ja tassuja.

Agilityn pussia ajatellen olen totuttanut Titon siihen, että peittojen ja pyyhkeiden alla on kivaa. Alussa oltiin peiton alla molemmat ja nykyään voin heittää peiton Titon päälle. Tito tykkää muutenkin tunkea kuononsa esim. johonkin koloon tai peiton alle. Näin se teki jo ollessaan 4-viikkoinen. Välillä menen Titon aitaukseen lattialle makaamaan. Opetin Titolle, että tehdessäni toisella kädelläni "sillan", sen pitää tulla siihen alle makaamaan. Nykyään Tito ottaa usein luun mukaan ja tulee sen kanssa käteni alle makaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti